Trupa franceză Gojira anunţă un turneu în 2025 – VIDEO

După apariţia de impact de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, trupa progressive metal Gojira pleacă în turneu. Luni, muzicienii au anunţat o serie de 13 concerte în Franţa în 2025. Francezii vor concerta anul viitor şi la Rockstadt Extreme Fest de la Râşnov.

„Vom face totul pentru o experienţă imersivă şi explozivă. O nouă etapă în istoria trupei”, au scris ei pe Instagram, subtitrând un anunţ video.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

După o reprezentaţie la festivalul de la Carcassonne în 29 iulie, Gojira va fi în turneu în Franţa din 28 noiembrie la Reims Arena, şi până la 12 decembrie la Zénith din Strasbourg. Trupa se va opri la Accor Arena în 30 noiembrie.

Lista completă a datelor este disponibilă pe site-ul producătorului spectacolului, Gérard Drouot Productions.

Potrivit Le Parisien, pre-vânzările vor începe la 26 septembrie, la ora 10.00, pe site, urmate de vânzarea generală în 27 septembrie, la aceeaşi oră. Cotidianul informează că Gojira se află în prezent în turneu în Statele Unite, unde cântă în deschidere la Korn.

La 23 de ani de la lansarea primului lor album, Gojira s-a bucurat de un reviriment de popularitate după prestaţia lor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în 26 iulie.

Cei patru muzicieni au făcut senzaţie când au apărut pe balcoanele Conciergerie, unul dintre cele mai frumoase monumente din Paris, şi au cântat cântecul revoluţionar „Ah, ça ira” într-un potop de sunet şi flăcări, alături de câteva Marie-Antoinette care îşi ţineau în mâini capetele însângerate. Cântăreaţa lirică Marina Viotti s-a alăturat scenei de pe malul Senei.

La sfârşitul lunii iulie, ascultările piesei Gojira au crescut cu 106% în Franţa şi cu 80% la nivel mondial pe Spotify, cea mai importantă platformă muzicală din lume. Piesa a fost postată online la sfârşitul lunii august.

Înfiinţată în 1996, la Bayonne, trupa este formată din Joe Duplantier – voce, Mario Duplantier – tobe, Christian Andreu – chitară, Jean-Michel Labadie – bas.

Hezbollah a lansat mai multe rachete în nordul Israelului în cursul nopţii, după raidurile aeriene ale israelienilor din Liban

VIDEO Percheziții de amploare ale polițiștilor, după bătaia de la spitalul Sfântul Pantelimon