DOCUMENT Scrisoarea atacatorului care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump: Oferă recompensă cui poate ‘termina treaba’

„Aceasta a fost o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, dar v-am dezamăgit. Am făcut tot ce mi-a stat în putință și am dat tot ce am putut. Acum depinde de voi să terminați treaba; și voi oferi 150.000 de dolari celui care poate termina treaba”.

Trump „a încheiat relațiile cu Iranul ca un copil și acum Orientul Mijlociu s-a destrămat”, se spune în scrisoare.

Routh a avut o „linie clară de tragere” din „cuibul lunetistului” de pe gardul din sârmă ghimpată care mărginește Trump International Golf Club, a spus Dispoto, comentând evenimentele.

Procurorul a adăugat că Trump era la 12 până la 15 minute distanță de a ajunge la gaura 6, unde Routh avea o țintă clară la doar 30 de metri distanță.

„Aceasta a fost o lovitură ușoară”, a spus Dispoto.

Procurorii au prezentat, de asemenea, noi dovezi care îl leagă pe Routh de armă și de locul în care aceasta a fost găsită la clubul de golf. Agentul special FBI Christian Hull a declarat că amprenta lui Routh a fost găsită pe pușcă și, de asemenea, pe o pungă de plastic lăsată la locul faptei.

Procurorii susțin că un agent al Secret Service a tras asupra lui Routh după ce a observat o pușcă ieșind din copaci cu câteva găuri înainte de locul unde Trump juca golf pe 15 septembrie și că Routh a fost văzut de un martor fugind de la fața locului și plecând cu mașina.

Conform plângerii depuse împotriva lui Routh, datele de pe telefonul mobil arată că acesta ar fi stat la pândă timp de aproape 12 ore pe terenul de golf. Acesta a fost arestat după ce forțele de ordine i-au reperat mașina circulând pe o autostradă din apropiere.

Şeful interimar al Secret Service, Ronald Rowe, a recunoscut vineri existenţa unor „deficienţe” din partea acestui serviciu, responsabil cu protejarea personalităţilor politice americane de rang înalt, în timpul tentativei de asasinat eşuate asupra lui Donald Trump din 13 iulie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ancheta internă „a constatat deficienţe în planificarea anticipată şi implementarea acesteia de către Secret Service”, a declarat Rowe într-o conferinţă de presă.

„Dacă unii dintre membrii echipei de urmărire au fost foarte conştiincioşi, alţii au fost neglijenţi”, a precizat el, referindu-se la viitoare sancţiuni. El o înlocuieşte pe Kimberly Cheatle care şi-a dat demisia pe 23 iulie, după ce şi-a recunoscut responsabilitatea în „cel mai important eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

Ronald Rowe a citat ” o lipsă de claritate” din partea Secret Service în schimburile sale cu poliţia locală şi aşteptările sale de la aceasta, precum şi lacune în transmiterea de informaţii.

 

VIDEO Străinii au aflat, în sfârșit, unde este adevărata casă a lui Dracula: Cetatea care nu a fost niciodată cucerită

Buzău: Semnele care pot salva victimele de agresori – recomandarea interpreţilor mimico-gestuali pentru poliţişti