ANI sesizează Parchetul în cazul directoarei Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” din Bucureşti

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a sesizat Parchetul, după ce a descoperit că Vasilica Felicia Stroe, director al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” Bucureşti, ar fi semnat mai multe acte care au dus la numirea soţului ca profesor în cadrul unităţii de învăţământ.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Vasilica Felicia Stroe, director al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” Bucureşti, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţul acesteia, respectiv a semnat/aprobat/avizat mai multe documente ce au dus la numirea soţului acesteia în funcţia de profesor în cadrul Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj” Bucureşti.

Totodată, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 162.852 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dorel Dorinel Dinu, comisar la Comisariatul municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate precizează că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dorel Dorinel Dinu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Divorțul anului în show-biz? Soţii Beckham au dezvăluit că nu mai trăiesc în aceeaşi locuinţă. Fostul fotbalist doreşte să se mute permanent

Plenul Senatului a votat eliminarea prevederii cu caracter retroactiv care ar fi obligat prosumatorii existenţi să-şi instaleze capacităţi de stocare a energiei