Conferinţa „RoInvest” – Daniela Nemoianu (AmCham România): Dincolo de PNRR, şi vorbim despre investiţiile publice, cred că sunt două elemente foarte importante care trebuie luate în calcul şi anume calitatea acestor investiţii şi randamentul lor economic

Daniela Nemoianu, vice-preşedinte, AmCham România, afirmă că Rommânia se află la jumătatea clasamentului în ceea ce priveşte accesarea de proiecte derulate prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR). „Dincolo de PNRR, şi vorbim despre investiţiile publice, cred că sunt două elemente foarte importante care trebuie luate în calcul şi anume calitatea acestor investiţii şi randamentul lor economic”, spune reprezentanta Camerei Americane de Comerţ în România.

 

„Important cred că este să rămânem optimişti şi să ne uităm care este mentalitatea pe care o proiectăm mai departe. Ceea ce ne trebuie este o viziune pe termen mai lung, dincolo şi mai departe de PNRR. Noi vom deveni net contributori şi atunci abordarea este diferită. (…) Dincolo de PNRR, şi vorbim despre investiţiile publice, cred că sunt două elemente foarte importante care trebuie luate în calcul şi anume calitatea acestor investiţii şi randamentul lor economic, dincolo de execuţia aşa, volumetrică, să-i spunem”, a declarat Daniela Nemoianu  în cadrul evenimentului RoInvest, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Aceasta a precizat că România este, din punctul de vedere al execuţiei proiectelor din PNRR, „pe la mijloc” în ceea ce priveşte clasamentul ţărilor care au accesat acest instrument. 
Daniela Nemoianu subliniază este important să se treacă la nivel european, „de la vorbe, de la planuri, la o implementare efectivă” pentru ca Europa să rămână competitivă la nivel global. 
Aceasta a arătat că în unele zone investitorii, spre exemplu în domeniul semiconductorilor, beneficiază de scutiri de taxe şi eliberarea accelerată a avizelor, în vreme ce o astfel de investiţie în Uniunea Europeană, în Germania tocmai a fost amânată. 
Nemoianu precizează că în cadrul Camerei Americane de Comerţ a demarat încă din anul 2022 o campanie în ceea ce priveşte România, pentru ca aceasta să fie poziţionată ca centru regional, ca „destinaţie de investiţii” din care să se realizeze investiţii în Ucraina, când va începe reconstrucţia ţării vecine, dar şi în Caucaz şi Balcani.
„În prezent Statele Unite sunt cel mai mare investitor non-EU pentru România şi pe locul 5 în ansamblu. Sunt 7,7 miliarde sold investiţii americane, sunt peste 900 de companii din care mai mult de jumătate sunt în producţie. Dacă ne uităm la Polonia sau Ungaria, acolo cifrele sunt duble, ceea ce înseamnă că pentru noi există spaţiu foarte mare de creştere şi de extindere a acestor relaţii bilaterale”, mai spune reprezentanta Camerei de Comerţ Americane.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

FBI anunţă o scădere a infracţionalităţii violente în SUA

Conferinţa ”Roinvest” – Codîrlaşu (CFA România): Cred că e o mare problemă a Uniunii Europene, reglementarea extrem, extrem de stufoasă. Pentru orice lucru sunt sute de pagini de legi – VIDEO