UDMR Cluj, la un pas de colaps – Csoma Botond a câștigat la mustață o nouă candidatură

O ruptură profundă s-a produs în UDMR Cluj în ultimii ani, din cauza stilului ”miticesc” în care președintele Csoma Botond a condus această filială în ultimii ani. El a reușit să își ostilizeze cel puțin jumătate din filială.

La ședința de joi a Consiliului Reprezentanților Județeni, Csoma Botond a fost la un pas de a pierde nominalizarea pentru o nouă candidatură la Camera Deputaților. El a câștigat la un singur vot în fața unui tânăr cvasi-necunoscut, Gered Imre, fost consilier local. În scrutinul intern, trei voturi au fost anulate, ceea ce a stârnit nemulțumirea multor membri tineri ai UDMR Cluj.

“Ar fi meritat să își piardă mandatul de parlamentar pentru că nu a adus decât zânzanie în filiala Cluj a UDMR. Chiar dacă a câștigat acest scrutin, este puțin probabil că va mai reuși să câștige un nou mandat de președinte al filialei. Este un om care nu se comportă așa cum ar trebui un reprezentant al Clujului. Comportamentul lui ar fi mai potrivit pentru partidul Dianei Șoșoacă decât pentru UDMR”, a spus unul dintre seniorii UDMR, scârbit de modul în care este condus acest partid în ultimii ani.

La Senat, însă, Csoma Botond a reușit să își impună candidatul. Subprefectul Tasnádi Szilárd István a reușit să câștige scrutinul intern în fața actualului senator Lászlo Attila. Acesta a fost, în trecut, viceprimar al Clujului și este unul dintre cei mai apreciați specialiști în medicină. Lászlo Attila a fost principalul comunicator al UDMR pe teme sanitare în perioada pandemiei de coronavirus și s-a remarcat prin acuratețea cu care a abordat teme foarte dificile.

”Oamenii sunt extrem de supărați. Este evident că nu mai există cooperare și colaborare între membrii partidului. În aceste condiții, este de așteptat o demobilizare totală și rezultate foarte proaste”, a declarat unul dintre primarii UDMR.

Pe de altă parte, Tasnádi Szilárd István a avut noroc cu carul. El a devenit prefect al Clujului în urma unor negocieri purtate la nivel național în timpul guvernării PNL-USR-UDMR. El nici măcar nu avea vârsta cerută de lege atunci când a fost instalat prefect. Desemnarea sa a dinamitat relațiile dintre PNL și UDMR la Cluj. Instalarea sa ca prefect a determinat plecarea la București a actualului ministru, Mircea Abrudean, și a stârnit profunda iritare a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. În cele din urmă, Tasnádi Szilárd István a devenit subprefect de Cluj. Însă resentimentele au rămas, iar UDMR ar putea pierde posturile pe care le deține în administrația locală clujeană, tocmai pentru că persoanele care provocat disensiunile au revenit în prim plan.

Percheziţii în Vâlcea, la persoane suspectate că au transmis pe internet, fără drept, toate programele de televiziune din România încă din 2022

Încep lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului din Băneasa -Aeroportul va fi închis trei săptămâni. Lucrările sunt realizate de austriecii