Conferinţa „RoInvest” – Adrian Câciu: În Europa PNRR, la jumătatea implementării, este undeva la 30% ca nivel de absorbţie, ceea ce e un semnal de alarmă / Banii din coeziune sunt investiţiile pentru viitor, aceia pentru mine sunt mai importanţi

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că România se alătură altor state membre ale Uniunii Europene care poartă discuţii cu oficialii Comisiei Europene pentru flexibilizarea regulilor în cadrul demersurilor de implementare a proiectelor incluse în Planurile Naţionale de Redresare şi Rezilienţă. „Nu pentru că suntem leneşi, pentru că în Europa PNRR-ul, la jumătatea implementării, este undeva la 30% ca nivel de absorbţie”, explică ministrul. Adrian Câciu susţine că, în opinia sa „banii din coeziune sunt investiţiile pentru viitor”, arătând că pentru el atragerea acestora este mai importantă.

„Toată .lumea vorbeşte de PNRR. E foarte bine să-l facem, e foarte bine să-l realizăm. Noi avem o discuţie cu Comisia Europeană amplă, şi nu suntem singurul stat, Franţa, Spania, Italia, toţi discutăm să găsească soluţii să se flexibilizeze acest reguli din PNRR nu pentru că suntem leneşi, pentru că în Europa PNRR-ul, la jumătatea implementării, este undeva la 30% ca nivel de absorbţie, ceea ce e un semnal de alarmă când mai ai doar un an jumătate”, a declarat ministrul Proiectelor Europene în cadrul conferinţei RoInvest, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

El a atras atenţia asupra faptului că este importantă şi accesarea de către România a fondurilor puse la dispoziţie prin politica de coeziune, 46 de miliarde de euro cu tot cu partea de cofinanţare. 
„Acelea sunt investiţiile care se duc în reducerea disparităţilor regionale şi creşterea dezvoltării regionale şi, de ce nu, naţionale. Până la urmă, banii din PNRR sunt bani dedicaţi, ca la doctor: au rezolvat o problemă a unei recomandări de ţară – nu aveţi infrastructură şcolară, rezolvaţi problema asta, nu aveţi dotări în şcoli, rezolvaţi problema asta –  a fost ca la doctor, o diagnoză şi s-a investit. Banii din coeziune sunt investiţiile pentru viitor, aceia pentru mine sunt mai importanţi şi eu acolo cred eu că suntem toţi ancoraţi să îi vedem o dată pe de o parte contractaţi, iar pe de altă parte să începem absorbţia la ei”, adaugă ministrul Proiectelor Europene.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Poliţia spaniolă a arestat cinci persoane care au înşelat două femei cu peste 300.000 de euro după ce s-au dat drept actorul Brad Pitt

Conferinţa „RoInvest” – Câciu: Reţeta anilor 2010, dacă cineva nu a înţeles-o, de la nivel decizional, în vreun stat membru UE, dar şi în alte state din această lume, austeritatea, nu este reţeta către succes / Ce spune despre taxe – VIDEO