Una dintre clădirile Spitalului de Psihiatrie din Galaţi va intra în proces de modernizare / Investiţie de peste 4 milioane de lei

Una dintre clădirile Spitalului de Psihiatrie din Galaţi va intra în proces de modernizare, contractul de lucrări fiind deja atribuit, anunţă, marţi, Primăria Galaţi. Investiţia depăşeşte 4 milioane de lei.

”Primăria municipiului Galaţi informează că una dintre clădirile principale de la Spitalul de Psihiatrie, unde se asigură îngrijirea pacienţilor, va intra în modernizare, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR şi în urmă cu puţin timp a fost atribuit contractul de lucrări”, anunţă, marţi, Primăria Galaţi.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Corpul C20 care va beneficia de următoarele tipuri de lucrări principale: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, termoizolarea şi hidroizolaţia planşeului de peste ultimul nivel, termoizolarea pereţilor exteriori ai clădirii, refacerea finisajelor interioare în concordanţă cu cerinţele impuse pentru spitale, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termopan performantă, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, instalarea sistemelor de climatizare, modernizare a instalaţiei de iluminat etc.

”Oferta declarată câştigătoare în urma licitaţiei publice pentru obiectivul „Renovare energetică a Spitalului de Psihiatrie Elisabeta Doamna Galaţi, Corpul C20, strada Traian nr. 290 – execuţie – PNRR” a fost cea depusă de către firma Rovis Lider SRL. Valoarea contractului este de 4.100.908,35 lei fără TVA, iar durata pentru execuţia lucrărilor este de 12 luni”, a mai transmis instituţia citată.

Anul trecut, la acelaşi spital a fost construită o clădire modernă pentru ambulatoriu, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de peste 3 milioane de euro.

 

 

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz, în echipa Spaniei pentru turneul final al Cupei Davis

Grupul maghiar MOL a semnat o înţelegere în Azerbaidjan pentru a dezvolta rezerve de gaz în câmpul petrolifer ACG, unul dintre cele mai mari zăcăminte de petrol din lume