Conferinţa „RoInvest” – Mihai Precup: În toate şedinţele Comitetului de supraveghere macroprudenţială de la BNR concluzia univocă a fost că bancarizarea a scăzut la nivel naţional, companiile cu fonduri proprii fiind una dintre marile provocări – VIDEO

Mihai Precup, secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, preşedinte al Consiliului Interministerial pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, avansează ideea unei scheme de minimis prin care statul să ajute cele peste 280.000 de companii considerate nebancabile, având fonduri proprii negative. „În toate şedinţele Comitetului de supraveghere macroprudenţială de la BNR concluzia univocă a fost că bancarizarea a scăzut la nivel naţional, companiile cu fonduri proprii fiind una dintre marile provocări”, spune demnitarul.

 

 

„Anul trecut a fost un an record, peste 4 miliarde de euro bani investiţi direct în economia României. (…) Ne confruntăm cu o mare problemă la nivel naţional în sensul că din aproape 900.000 de companii peste 280.000 sunt companii cu fonduri proprii negative, vorbim de câteva miliarde de euro bani care lipsesc din bilanţul companiilor. Dacă ne uităm mai granular vom vedea că vreo 80% dintre ele au fonduri negative până în 200.000 de lei. Cred foarte tare că am putea gândi o schemă de minimis tocmai pentru a susţine investiţiile pentru aceste companii, statul neputând să intervină direct în capitalul lor, să punem pe masă o schemă de minimis astfel încât să stimulăm compania să facă investiţii prin intermediul capitalului. Practic, antreprenorul să vină cu banii capital şi statul să vină cu o schemă de minimis dublul contribuţiei antreprenorului, astfel încât să demarăm investiţii pentru aceste companii şi să le facem bancabile, este extrem de important. În toate şedinţele Comitetului de supraveghere macroprudenţială de la BNR concluzia univocă a fost că bancarizarea scăzut la nivel naţional, companiile cu fonduri proprii fiind una dintre marile provocări”, a declarat Mihai Precup în cadrul conferinţei RoInvest,  organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Acesta anunţă ajutoare de stat de aproape două miliarde de euro pentru companiille mari din domeniul industrial. 
Un al treilea pachet la care oficialul guvernamental a făcut referire este cel alocat companiilor care produc materii prime pentru domeniul industrial. 
„Dacă vrem să avem un impact direct asupra economiei naţionale, clar ajutând companiile mari vom avea rezultate directe”, argumentează Precup.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt , , ,  şi .

 

Pentagonul urmează să aloce o jumătate de miliard de dolari pe an cercetării privind sănătatea femeilor, anunţă Prima Doamnă Jill Biden la o conferinţă a Fundaţiei Clinton

Producţia „Fast Friends”, un game show în patru părţi, lansată de Max la 30 de ani de la debutul serialului „Friends”