Preşedintele FIFA l-a felicitat pe Pedro Sanchez pentru rezultatele bune ale fotbalului spaniol

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, l-a felicitat pe preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, pentru rezultatele bune ale fotbalului spaniol, într-o întâlnire desfăşurată la New York (SUA), în cadrul sesiunilor Adunării Generale a ONU, informează EFE.

FIFA a confirmat că Infantino şi Sanchez au discutat şi despre Cupa Mondială din 2030, pentru care singura candidatură prezentată în vederea organizării acesteia este cea a Spaniei, împreună cu Portugalia şi Maroc, care trebuie ratificată cu ocazia Congresului forului fotbalistic mondial din 11 decembrie.

„Am avut onoarea să mă întâlnesc cu preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, şi să vorbesc despre modul în care fotbalul poate servi la unirea oamenilor, deoarece frumosul nostru sport ajunge la toate popoarele şi culturile”, a comentat Gianni Infantino. Acesta i-a mulţumit, totodată, „preşedintelui Sanchez pentru sprijinul său continuu pentru minunatul nostru sport, care a fost evident în recentele succese ale echipelor masculine şi feminine ale ţării”, a spus conducătorul FIFA.

Infantino a subliniat că „Spania cultivă de mulţi ani talente de clasă mondială” şi a asigurat că organizaţia pe care o conduce „va continua să lucreze cu părţile interesate ale ţării pentru a se asigura că fotbalul va continua să conecteze oamenii, să ofere oportunităţi şi să împlinească visele”.

„Am fost încântat să ştiu că în Spania, ţară candidată la organizare, aşteaptă cu nerăbdare să co-organizeze celebrarea centenarului Cupei Mondiale FIFA în 2030. Această ediţie istorică va uni trei continente într-un proiect unic, care va aduce un omagiu sportului rege cu participarea celor şase confederaţii”, a adăugat Infantino.

Cupa Mondială din 2030 va include şi trei meciuri în Uruguay, Argentina şi Paraguay, ca un omagiu adus împlinirii unui secol de la prima Cupă Mondială de fotbal, desfăşurată în Uruguay în 1930, la care a participat şi selecţionata României, una dintre cele patru ţări europene prezente la competiţia respectivă.

FIFA a subliniat că Spania şi-a extins recordul de titluri în această vară, cu victoria de la EURO 2024 şi aurul cucerit în turneul masculin al JO 2024 de la Paris, „o dovadă în plus a capacităţii sale de a pregăti tineri fotbalişti talentaţi'”, în condiţiile în care la feminin este campioana mondială en titre, după victoria obţinută în urmă cu un an la turneul din Australia şi Noua Zeelandă, precum şi la categoria Under-17, graţie succesului obţinut la campionatul din India, în 2022.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Boloş: Planul fiscal structural de ajustare a deficitului în următorii şapte ani trebuie transmis Comisiei până pe 15 octombrie

Tenis: Sabalenka vizează revenirea în fotoliul de lider al clasamentului WTA