Tenis: Sabalenka vizează revenirea în fotoliul de lider al clasamentului WTA

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka a afirmat marţi că doreşte să încheie cel mai bun sezon al carierei sale printr-o revenire în fotoliul de lider al clasamentului WTA, ocupat în prezent de poloneza Iga Swiatek, informează AFP.

Sabalenka, numărul 2 mondial, este principala favorită a turneului WTA 1.000 de la Beijing, care debutează miercuri, în absenţa lui Swiatek, deţinătoarea trofeului, care s-a retras „din motive personale”.

Victorioasă anul acesta la Australian Open şi US Open, Arina Sabalenka poate să facă un salt în clasament şi să se apropie de poloneză în cazul unui succes la Beijing, o ambiţie pe care nu o ascunde.

„Desigur că unul dintre obiectivele mele este să închei sezonul ca numărul unu mondial”, a confirmat belarusa, care a câştigat deja Grand Slam-ul de la Melbourne anul trecut.

Sportiva în vârstă de 26 de ani nu vrea însă „să se concentreze pe acest lucru”. „Vreau doar să joc cel mai bun tenis al meu pe teren”, a precizat Salabenka, în timp ce i-au mai rămas „doar trei turnee” de disputat în acest sezon.

Arina Sabalenka a devenit numărul unu mondial în septembrie 2023, înainte de a fi detronată de Iga Swiatek.

„A fi numită cea mai bună jucătoare din lume înseamnă mult. E bine să ştii că faci lucrurile bine, că toate acele ore de antrenament nu sunt o pierdere de timp”, a spus ea.

Sabalenka revine în competiţie după victoria din finala US Open împotriva americancei Jessica Pegula, la începutul lunii septembrie.

La turneul de la Beijing este prezentă şi Coco Gauff (SUA), numărul trei mondial, precum şi campioana olimpică de la Paris, chinezoaica Zheng Qinwen, numărul şapte în clasamentul WTA.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Preşedintele FIFA l-a felicitat pe Pedro Sanchez pentru rezultatele bune ale fotbalului spaniol

Iranul construieşte un zid la frontiera cu Afganistanul pentru a împiedica intrarea unor migranţi clandestini şi traficul cu droguri către europeni şi arabi