Un bărbat din Idaho, Warren Jones Crazybull, arestat după ce-l ameninţă cu moartea pe Trump. A sunat de nouă ori la Mar-a-Lago şi l-a ameninţat pe Facebook. ”Îl voi găsi personal şi-l voi omorî”

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, Warren Jones Crazybull, din Idaho, a fost arestat la 1 august în Statele Unite din cauză că a proferat ameninţări cu moartea – ”îl voi găsi personal şi-l voi omorî” – împotriva fostului preşedinte Donald Trump, vizat de două tentative de asasinare în acest an, potrivit unor documente judiciare citate de NBC News

Warren Jones Crazybull a dat cel puţin nouă telefoane, în care a proferat ameninţări, la domiciliul lui Donald Trump, potrivit acestor documente judiciare.

”Căutaţi-l pe Donald Trump. Vin mâine la (eterenul de golf al lui Donald Trump din New Jersey) Bedminster. Îl voi găsi personal şi-l voi omorî”, a declarat el centralei de la reşedinţa miliardarului Mar-a-Lago în Florida.

Anchetatorii au identificat şi alte ameninţări online pe o pagină de Facebook aparţinând suspectului.

Warren Jones Crazybull a fost inculpat la 20 august la un tribunal federal din Idaho.

Un proces împotriva acestuia urmează să înceapă la 28 octombrie.

Un agent Secret Service a declarat sub jurământ că Warren Jones Crazybull a făcut declaraţii confuze şi părea ”paranoic”.

El a spus că nu avea intenţia să-l ucidă pe Donald Trump, dar că ”nu-l va lăsa” să redevină preşedinte.

Apelurile telefonice cu mesaje de ameninţare au avut loc la două săptămâni după ce un tânăr a tras în Donald Trump la un miting la Butler, în Pennsylvania, la 13 iulie.

La 15 septembrie, miliardarul a scăpat altei presupuse tentative de asasinare în apropierea terenului său de golf de la West Palm Beach, în Florida.

Tabăra democrată condamnă orice violenţă politică, însă echipa de campanie a lui Donald Trump consideră că ”retoica urii” adeversarilor politici este ”responsabilă” de ameninţări la adresa candidatului republican.

Selecţionerul Germaniei, şocat de accidentarea lui Ter Stegen

BNR: Creditul neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în august cu 1% faţă de iulie, la 407,89 miliarde lei