Mircea Geoană profețește un fenomen interesant: Nu s-a mai întâmplat de 20 de ani, în România

”Eu cred că va depinde foarte mult scorul partidelor parlamentare, deci alegerile parlamentare vor depinde şi de cei care intră în turul doi ( la prezidenţiale, nr). Cei care vor intra în turul doi au clar un avantaj şi vor crea o emulaţie şi cred că această emulaţie va trece prin parlamentare, până în turul doi”, a spus Mircea Geoană la EVZ, potrivit News.ro.

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale a precizat că anticipează faptul că ”în turul doi vor participa probabil cel puţin câteva procente în plus faţă de turul unu, chiar dacă lumea va fi obosită şi plictisită, pentru că alegerea preşedintelui, în mentalul colectiv al românilor, este o chestiune extraordinar de importantă”.

”Este un moment de cumpănă, un moment de răscruce şi eu cred că şi participarea la vot va fi foarte mare la aceste alegeri”, a subliniat Geoană.

Biroul Electoral Central a respins, în ședința de luni seara, plângerea prealabilă a Partidului DREPT împotriva hotărârii BEC prin care s-a stabilit că un partid parlamentar trebuie să mențină acest statut pe întreaga perioadă electorală pentru a avea reprezentanți în birourile electorale.

După ce a intrat în BEC cu ajutorul ÎCCJ, președintele Partidului DREPT a exclus toți parlamentarii veniți de la alte partide, astfel încât formațiunea nu mai îndeplinește criteriile pentru a fi considerat partid parlamentar.

DREPT ar fi partidul care l-ar susține pe Mircea Geoană la ultimele alegeri din acest an.

Mai multe detalii aici: BEC a trimis circulară către toate birourile județene: Partidul DREPT și-a pierdut calitatea de partid parlamentar

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tenis-Cupa Davis: David Ferrer, căpitanul Spaniei, încântat de participarea lui Nadal la Final 8

VIDEO La Guvern se discută proiectul gigant care va schimba rolul României în Europa: 4 miliarde de euro sunt în joc