VIDEO Dolj: Razie de amploare desfăşurată de poliţişti în municipiul Craiova

În municipiul Craiova a avut loc, joi dimineaţa, o razie de amploare a poliţiştilor cu efective sporite care a vizat combaterea traficului şi consumului de substanţe psihoactive.

Potrivit IPJ Dolj, acţiunea s-a desfăşurat în cartierul Popoveni, şi a fost de tip „Razie”, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de siguranţă rutieră, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a traficului şi consumului de substanţe psihoactive.

 

Poliţiştii au pus în aplicare şi trei mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

„În cadrul acţiunii au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, combaterea criminalităţii organizate, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea şi combaterea faptelor asociate regimului deşeurilor sau traficului şi consumului de droguri, traficului de persoane, dar şi pentru depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice”, informează IPJ Dolj.

Totodată, poliţiştii specializaţi în criminalitate economică au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, în întreg judeţul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pentru toţi cetăţenii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. AGERPRES/(AS-autor: Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Ciolacu: Prelungim plafonarea preţurilor la poliţele RCA până la sfârşitul anului 2024

Aproape 14 miliarde de euro fonduri nerambursabile au fost atrase de Ministerul Energiei în 15 luni (ministru)