Alcaraz speră că faza finală a Cupei Davis nu va fi ultimul dans pentru Nadal

Căpitanul echipei spaniole, David Ferrer, i-a selecţionat săptămâna aceasta pe Alcaraz şi Nadal pentru faza finală a competiţiei masculine de tenis pe echipe, care va avea loc în noiembrie la Malaga, cei doi evoluând împreună la dublu cu ocazia Jocurile Olimpice de la Paris, unde au fost eliminaţi în sferturile de finală.

Rafael Nadal a fost inclus în echipa Spaniei în ciuda faptului că nu a mai jucat niciun meci oficial după JO 2024 şi a disputat un singur turneu din ultimele şapte de Mare Şlem, din cauza accidentărilor şi a problemelor legate de forma sa fizică.

Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, a spus că a simţit lipsa compatriotului său în timpul recentei Laver Cup, la care Nadal nu a putut fi prezent din cauza unei accidentări.

Rafael Nadal a lăsat să planeze dubiile, în mai multe rânduri, în legătură cu faptul că sezonul 2024 ar putea fi ultimul din lunga sa carieră.

„Nu vreau să cred că acesta este un potenţial ultim dans pentru el, la Malaga” a afirmat Alcaraz, noua stea a tenisului spaniol, care are deja în palmares patru trofee de Grand Slam, înainte de intrarea sa în competiţie la turneul ATP de la Beijing, care va debuta joi.

„Evident că este un sprijin mare să-l ai în echipă. Poate aduce multă experienţă. Pentru mine, aceasta va fi prima fază finală de Cupa Davis. Va fi o experienţă extraordinară”, a adăugat el.

„Am şansa să petrec mai mult timp cu Nadal în afara terenului, dar şi pe teren. Va fi formidabil pentru echipa Spaniei şi cred că şi pentru ţară, deoarece se joacă în Spania. Sper că aceasta nu va fi ultima oară pentru el”, a subliniat Alcaraz.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Carlo Ancelotti a atins borna de 300 de meciuri ca antrenor al echipei Real Madrid

Argentinianul Gonzales, noul antrenor al lui Athletico Paranaense