Raphael Varane își anunță retragerea din fotbal la 31 de ani

Epuizat psihic și fizic, Raphael Varane se retrăsese deja de la naționala Franței la vârsta de 29 de ani. El a anunțat miercuri printr-o postare pe Instagram că a decis să pună capăt carierei sale, la vârsta de 31 de ani, deoarece corpul său nu mai răspunde așa cum și-ar dori.

Recrutat de Como, promovată în Serie A, în această vară, fundașul francez a fost titular în șaisprezecimile Cupei Italiei cu Sampdoria Genova (1-1 și 3-4 la penalty-uri), pe 11 august, dar a părăsit terenul după 23 de minute, cu o problemă la genunchiul stâng. Accidentarea a fost atât de gravă pentru jucătorul născut la Lille, încât clubul italian a decis să nu-l includă în lotul pentru acest sezon de Serie A.

Patru Ligi ale Campionilor, trei titluri în La Liga și o Cupă Mondială

Pe lângă cariera sa impresionantă la echipa națională a Franței (93 de selecții), care a inclus un triumf la Cupa Mondială din Rusia în timpul unei campanii în care a marcat în sferturile de finală împotriva Uruguayului (2-0), Varane are unul dintre cele mai impresionante recorduri la nivel de club din istoria fotbalului francez.

În 360 de apariții pentru Real Madrid în cei zece ani petrecuți la club (2011-2021), la care a venit de la RC Lens, a câștigat patru Ligi ale Campionilor și trei campionate ale Spaniei. Ulterior a petrecut trei sezoane la Manchester United (95 de meciuri), presărate cu probleme fizice.

În declarația sa, el a reflectat asupra parcursului său profesional, subliniind provocările și realizările sale. Varane a afirmat: „Îmi doresc să fiu mereu la cele mai înalte standarde, de aceea vreau să plec în forță, nu doar să mă agăț de joc.”

El a menționat că retragerea sa este un moment de împlinire, având în vedere trofeele câștigate și amintirile create de-a lungul carierei sale. Varane a exprimat recunoștință față de echipa națională și de cluburile pentru care a jucat, afirmând că a fost mândru să apere fiecare stemă.

În final, el a adăugat că o nouă viață începe pentru el în afara terenului, dorind să rămână activ în comunitatea fotbalistică.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Se deschide primul laborator pentru co-creearea de carne hibridă din România

Sport şi divertisment, în weekend, la Festivalul Urban Playfield din Parcul Tineretului; invitat – înotătorul David Popovici