UEFA Europa League debutează miercuri cu un nou format de competiție și cu FCSB la start

Una dintre cele mai notabile schimbări pentru sezonul 2024/25 este transformarea grupelor într-o ligă unică cu 36 de echipe. Fiecare echipă va juca împotriva a opt adversari diferiți, disputând patru meciuri acasă și patru în deplasare. Primele opt echipe din clasament se vor califica direct în optimile de finală, iar echipele clasate între locurile nouă și 24 vor participa la play-off-uri pentru a obține un loc în faza eliminatorie.

Meciurile din faza grupelor sunt programate să înceapă pe 25 septembrie, iar finala se va desfășura pe 21 mai 2025, pe Estadio de San Mamés din Bilbao, Spania.

Cluburile spaniole au dominat competiția, având cele mai multe titluri câștigate, urmate de echipe italiene și engleze. Sevilla FC este cea mai titrată echipă din istoria turneului, cu șapte trofee.

Câștigătorii UEFA Europa League nu doar că își asigură un loc în sezonul următor al UEFA Champions League, dar beneficiază și de prestigiosul trofeu Europa League, care cântărește aproximativ 15 kilograme și este considerat cel mai greu trofeu din fotbalul european.

FCSB, campioana sezonului trecut al Superligii, se pregătește să revină în competiția UEFA Europa League după o absență de șapte sezoane. Românii debutează joi la București împotriva letonilor de la FK RFS.

Pe lângă reprezentarea românească a FCSB, în competiție mai evoluează și PAOK, cu Răzvan Lucescu la conducere, și Radu Drăgușin, component al celor de la Tottenham.

Inundații severe în Japonia – Bilanțul a ajuns la 9 morți

Alcaraz speră că Nadal nu îşi va încheia cariera după faza finală a Cupei Davis, în noiembrie