”Iranul face să apese ameninţări mari la adresa vieţii mele”, acuză Trump în urma dezvăluirii unor ameninţări ”reale, concrete şi specifice” de asasinare a sa

Echipa de campanie a lui Donald Trump anunţă că a fost informată de către spionajul american cu privire la ameninţări ”concrete” de asasinare a candidatului republican în alegerile prezidenţiale provenind din Iran – fără să prezinte însă vreun detaliu privind natura acestor ”ameninţări”, relatează AFP.

”Preşedintele Trump a fost informat (marţi) mai devreme de către Biroul Directoarei Informaţiilor (ODNI) despre ameninţări reale şi ale concrete ale Iranului vizând să-l asasineze”, a anunţat marţi într-un comunicat un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung.

Potrivit acestui reprezentant al campaniei lui Trump, care citează serviciile americane de informaţii, aceste ”atacuri continue şi coordonate” s-au intensificat ”în ultimele luni”.

Acuzaţii de aceeaşi natură au fost respinse de către Iran în vară.

La jumătatea lui august, Statele Unite au arătat cu degetul responsabilitatea Iranului în mai multe tentative de piratare informatică a campaniilor prezidennţiale ale lui Donald Trump şi Kamalei Harris.

Una dintre tentative a fost dezvăluită la 10 august de către echipa canidatului republican.

Potrivit autorităţilor americane, hackeri iranieni au trimis echipei de campanie a lui Joe Biden, care s-a retras între timp din cursa la fotoliul de la Casa Albă, documente ”furate” echipei miliardarului republican.

În opinia purtătorului de cuvânt al lui Trump, aceste ”ameninţări” ilustrează faptul că ”regimului terorist din Iran îi place slăbiciunea Kamalei Harris şi este îngrozit de puterea şi hotărârea preşeidntelui Trump”.

Donald Trump a fost, în ultimele luni ţinta a două presupuse tentative de asasinare.

El a fost vizat de tiruri şi rănit la urechea dreaptă la un miring de campanie la Butler, în Pennsylvania, la 13 iulie.

La 15 septembrie, un bărbat a fost arestat după ce a fost pus pe fugă de agenţi Secret Service care l-au reperat cu o armă în apropierea terenului de golf de la West Palm Beach, pe care miliardarul juca golf.

El a fost inculpat marţi cu privire la o tentatică de asasinat.

Donald Trump evocă miercuri ”ameninţări mari” la adresa vieţii sale din partea Iranului, în urma declaraţiilor echipei campaniei sale prezidenţiale cu privire la ameninţări ”reale şi specifice” din partea Teheranului, dezvăluite de către spionajul american.

”Iranul face să apese ameninţări mari la adresa vieţii mele. Întreaga armată americană observă şi aşteaptă”, a scris fostul preşedinte şi candidat republican în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

”Iranul a luat deja măsuri care nu au funcţionat, dar ei voi reîncerca (…),. Sunt înconjurat de şi mai mulţi bărbaţi. de puşti şi de arme pe care nu le-am văzut niciodată mai înainte”, scrie el.

”Preşedintele Trump a fost informat (marţi) mai devreme că Biroul Directorului Informaţiilor Naţionale (ODNI) cu privire la ameninţări reale şi specifice ale Iranului de a-l asasina, cu scopul de a destabiliza şi de semăna haos în Statele Unite”, a anunţat marţi într-un comunicat directorul de comunicare al campaniei, Steven Cheung.

”Responsabili din (serviciile de) informaţii au identificat că ceste atacuri continue şi coordinate s-au intensificat în ultimele luni, iar responsabilii în aplicarea legilor din toate agenţiile depun eforturi să garanteze că preşedintele Trump este protejat, iar alegerile sunt libere de orice anmestec”, scrie în comunicatul său Steven Cheung.

Însă echipa de campanie a miliardarului nu a dezvoltat aceste afirmaţii, care intervin în timp ce liderii princiaplelor puteri încearcă să evite ca ostilităţi între Hezbollah, susţinut de Iran, şi Israel să degenereze într-un război regional în Orientul Mijlociu.

ACUZAŢII ”RĂUVOITOARE”

Iranul a respins din nou aceste acuzaţii potrivit cărora încearcă să-l omoare pe Donald Trump.

La câteva zile după tentativa de asasinare de la 13 iulie, presa americană scria că autorităţile au primit informaţii clasificate despre un pretins complot iran vizându-l pe republican.

Acest lucru a condus la o consolidare a protecţiei miliardarului.

Iranul respinge aceste acuzaţii drept ”răuvoitoare”.

”Dacă ei «îl asasinează pe preşedintele Trump», ceea de este în continuare o posibilitate, sper ca America să şteargă Iranul de pe suprafaţa Pământului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, liderii americani vor fi consideraţi nişte laşi «fără curaj»!”, scria atunci pe Truth Social Donald Trump.

Suceava: Coliziune între un camion şi o platformă auto la Gura Humorului; o persoană încarcerată

Zelenski cere Consiliului de Securitate al ONU să ”constrângă” Rusia la pace