Fechet: Proiectul Neptun Deep a parcurs toate procedurile pentru acordul de mediu; ONG-uri au atacat în instanţă

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră Neptun Deep a parcurs toate procedurile pentru emiterea acordului de mediu, menţionând că sunt ONG-uri care au atacat în instanţă actul administrativ, dar este convins că se va dovedi că Agenţia pentru Protecţia Mediului „şi-a făcut treaba aşa cum trebuie”.

 

„Proiectul Neptun Deep a parcurs toate procedurile în cadrul emiterii acordului de mediu. Asta înseamnă că s-a făcut evaluarea adecvată de mediu. Asta înseamnă că s-a evaluat impactul asupra mediului în legătură cu zăcământul în sine şi toate aceste documente care sunt publice sunt pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Bineînţeles că au sute de pagini, sunt nişte documente de o complexitate foarte ridicată, însă toate aceste documente sunt publice. Ele au fost analizate de către colegii mei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa atunci când s-a decis emiterea acordului de mediu pentru proiectul Neptun Deep”, a afirmat Fechet, după şedinţa Executivului, întrebat pe această temă.

El a spus că a fost informat că sunt ONG-uri care au atacat deja în instanţă acordul de mediu, dar este convins că se va dovedi că „Agenţia pentru Protecţia Mediului şi-a făcut treaba aşa cum trebuie”. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Ciolacu: Accesul la o finanţare semnificativă din partea SUA – argument al încrederii de care se bucură România

Lucrări în zona staţiilor de cale ferată Tecuci-Frunzeasca în perioada 26-30 septembrie; trenuri de călători, afectate