VIDEO Primar, prins că fura curent pentru a-şi ilumina curtea: Factura era plătită din contul primăriei

Improvizația primarului a fost observată de un vecin, care a făcut o sesizare. Acum, edilul comunei argeșene Cocu, Gheorghe Țucă, este cercetat într-un dosar penal deschis pentru furt de energie electrică. În urma sesizării primite, la casa primarului au venit zilele trecute polițiști și lucrători ai furnizorului de curent, relatează Ziarul Argeșul.

Prejudiciul urmează să fie stabilit, la fel ca și perioada în care primarul a beneficiat pe nedrept de iluminat gratis. Autorităţile vor stabili cât din factura Primăriei pentru iluminat public ii revine de fapt primarului.

„Avem un dosar penal din 21 septembrie 2024, ca urmare a unei sesizări, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt de energie electrică, delapidare și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Argeș pentru Pitesti24.ro.

Gospodarul-șef susține însă că nu e nimic greșit. „Într-adevăr, avem o lampă de iluminat public montată în curte, dar atâta timp cât curentul trece printr-un aparat de măsură nu este furt. A fost o greşeală. Am chemat pe cineva să monteze o lampă şi el a zis hai s-o legăm aşa. O să plătesc, inclusiv amenda, stabilită de autorităţi şi consumul de curent şi asta e tot”, declară Gheorghe Ţucă, primarul comunei, potrivit Observator.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Datoriile către stat vin peste români: Boloș anunță că poștașii încep distribuția formularelor de plată

Guvernul schimbă regulile pentru farmacii – Mai mult control din partea statului (Document)