AccessABILITY Expo, un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi, începe vineri, la Biblioteca Naţională

AccessABILITY Expo, un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi, începe vineri, la Biblioteca Naţională a României, şi se va desfăşura până pe 29 septembrie.

AccessABILITY Expo 2024 este conceput pentru a fi accesibil pentru toată lumea, cu materiale tipărite în Braille, formate cu caractere mari şi facilităţi adaptate tuturor abilităţilor. Activităţile sunt deschise tuturor vârstelor, iar evenimentul este gratuit.

Organizatorii promit oportunităţi reale pentru persoanele cu dizabilităţi din România, oferind şanse de angajare, ateliere captivante, experienţe imersive şi speakeri inspiraţionali.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ pentru Diversitate din România, transmis joi AGERPRES, AccessABILITY Expo este un eveniment pentru toţi actorii implicaţi în comunitatea persoanelor cu dizabilităţi fie că sunt în căutarea unui loc de muncă, interesaţi de tehnologie sau pasionaţi de incluziune.

„AccessABILITY Expo este o platformă unică unde toţi cei din comunitatea persoanelor cu dizabilităţi – persoane, angajatori, profesionişti, autorităţi şi susţinători – se pot reuni într-un singur loc. Este o oportunitate excepţională de a crea conexiuni semnificative, de a împărtăşi idei şi de a deschide uşi pentru persoanele cu dizabilităţi. Reunind voci-cheie din diverse industrii şi sectoare, ne propunem să construim o societate mai incluzivă, în care talentul este recunoscut şi apreciat. Fiecare interacţiune de la acest eveniment este un pas către eliminarea barierelor şi promovarea incluziunii”, a declarat Lestat Monroe, fondator al AccessABILITY Expo.

Evenimentul va reuni 20 de speakeri inspiraţionali, precum şi 40 de expozanţi.

AccessABILITY Expo 2024 este susţinut, printre alţii, de Ambasada Sustenabilităţii în România, Belgian Luxembourg Romanian Elite Business Women, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Elite Business Women, Ambasada Belgiei la Bucureşti, Ambasada Franţei, Institutul Francez, Camera de Comerţ a Moldovei, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Camera de Comerţ Olandeză-Română, Ambasada Norvegiei, Camera de Comerţ Româno-Portugheză, Ambasada SUA la Bucureşti. AGERPRES/(AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

NATO pregătește scenariul unui război cu Rusia – Se fac pregătiri pentru transportul unui număr mare de răniți

Şedinţă operativă la Palatul Victoria, convocată de premierul Ciolacu, pentru măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării, în condiţiile avertizărilor meteorologice emise de specialişti