Reacție neașteptată: Ce a spus Marcel Ciolacu despre recuperarea banilor făcuți ilegal de președintele Klaus Iohannis

„Întrebați-l pe domnul Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat și când a avut ultima oară discuții cu președintele Iohannis. „E ceva timp”, a răspuns premierul.

La insistențele jurnaliștilor, care au dorit un punct de vedere în privința acestui subiect, Marcel Ciolacu a preferat să spună doar: „Domnul Iohannis iese foarte des în mijlocul dumneavoastră și vă dă declarații și cred că îl puteți întreba”.

Instanța Supremă a decis că familia Iohannis trebuie să returneze banii obţinuţi din chiria spaţiului comercial din Sibiu pierdut în instanţă. Din chiria imobilului, familia Iohannis a obţinut peste 260.000 de euro, bani cu care şi-a cumpărat alte 3 case. ANAF poate recupera acum banii.

ANAF ar putea trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis abia după ce se încheie un alt litigiu aflat în prezent în desfăşurare în instanţă legat tot de moştenire.

Decizia pronunţată de către ÎCCJ, referitor la imobilul din Str. Gheorghe Magheru din Sibiu, care a fost deţinut, printre alții, şi de Carmen Iohannis nu ar fi suficientă ca ANAF să treacă la recuperarea prejudiciilor, notează Profit.ro.

ÎCCJ a pronunţat o decizie definitivă într-un litigiu din 2016 privind moştenirea imobilului, iar procesul a fost pierdut definitv de Rodica Baştea, o prietenă din Miami a soţilor Iohannis.

Statul ar trebui să devină proprietar recunoscut de lege şi în cazul spaţiului comercial din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, care a avut iniţial aceiaşi proprietari ca şi cel din strada Gheorghe Magheru – ambele fiind naţionalizate în anii 60.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Percheziţii la persoane suspectate de trafic de heroină / Sunt vizaţi trei suspecţi, doi dintre ei recidivişti / Vindeau drogul în Bucureşti, cu 50 de lei doza

PMP Suceava, cea mai importantă filială din țară, se alătură PNL/ Reacția PMP de la București: PMP Suceava nu va fuziona niciodată cu PNL