VIDEO Nicolae Ciucă reconfirmă de ce a bătut palma cu Nicușor Dan, în direct: ‘Ne așteaptă un drum comun’

‘Am bătut palma cu Nicușor Dan pentru București și pentru România! Ne așteaptă un drum comun spre o guvernare de dreapta’, a reconfirmat, astăzi, Nicolae Ciucă.

Întrebat de edilul Capitalei, Nicolae Ciucă a răspuns că va susține Planul Urbanistic General al Capitalei.

„Sprijinim un proiect de dreapta. Stăm la masă cu toți cei care consideră că pot să se angajeze în proiectul pe care primarul general al Capitalei și-l asumă și l-a promis bucureștenilor“, a mai spus Nicolae Ciucă.

„Atunci când am fost prim-ministru am avut o colaborare cât se poate de eficientă şi am căutat împreună să găsim soluţii pentru bucureşteni şi de fiecare dată am făcut lucrul acesta. Este opţiunea dânsului, şi am discutat de fiecare dată, să ştiţi că nu trebuie să dăm deoparte tot ceea ce a însemnat relaţia dintre Partidul Naţional Liberal şi domnul primar general. Vă aduceţi aminte decalogul cerinţelor noastre pe care domnia sa l-a îndeplinit şi am rămas într-o relaţie de colaborare, după care sunt aceste elemente de congruenţă în ceea ce priveşte modul în care politic vedem soluţiile pentru Capitală şi nu numai. (…)“, a explicat Nicolae Ciucă.

Întrebat de moderatoarea Denise Rifai dacă va deschide negocieri și cu USR pentru această chestiunea alianței în Consiliul General, Nicuşor Dan a răspuns că va discuta, „desigur cu USR, cu PMP, cu Forţa Dreptei, cu REPER şi cu PNL“.

 

Momentul în care Nicolae Ciucă a întins mâna spre Nicușor Dan

Imediat după acest răspuns a intervenit Nicolae Ciucă: „Domnule primar, până ajungeţi la ei, între noi doi putem să batem palma?”

Nicuşor Dan: ‘Dacă dumneavoastră vă angajaţi.’, moment în care cei doi au bătut palma, în direct.

Moderatoarea a intervenit cu o altă întrebare: ‘S-au rezolvat peste noapte problemele din Capitală?’

Nicolae Ciucă: A fost perioada la care imediat după aceea am venit către domnul primar cu cele 10 solicitări de îndeplinit la nivelul Primăriei. Şi domnul primar ne-a răspuns la toate cele 10 solicitări. Nu e vorba de nicio răzgândeală. Deci nu ne-am răzgândit, au fost problemele noastre, pe care le-am discutat tranşant. Domnul primar, este adevărat că au fost discutate şi puse pe masă între noi doi?

Nicuşor Dan: Am venit cu un raport la cele şase luni, după cele şase luni.

Nicolae Ciucă: Aşa este. Deci nu ne-am răzgândit. În momentul în care la vremea respectivă am avut discuţii cu domnul primar, îl invitam să devină membru al Partidului Naţional Liberal, domnia sa şi-a menţinut decizia, pe care o respect, am respectat-o şi atunci şi acum, şi s-a intrat în jocul politic, nu ne-am răzgândit, am făcut fiecare dintre noi jocul politic în conformitate cu obiectele pe care le aveam pentru alegerile locale.

Denise Rifai: Şi ultima întrebare – domnule Nicolae Ciucă, sunteţi la mâna lui Nicuşor Dan?

Nicolae Ciucă: Nu. Sunt împreună cu Nicuşor Dan.

România s-a alăturat iniţiativei privind tragerea la răspundere a celor care au încălcat drepturile femeilor în Afganistan

Casieră a Companiei de Apă Oltenia, reţinută pentru 24 de ore, după ce şi-a însuşit suma de 680.000 de lei