Banca centrală a Chinei le spune băncilor comerciale să înceapă să reducă dobânzile la creditele ipotecare existente

Banca Populară a Chinei le-a transmis duminică băncilor comerciale să înceapă să reducă ratele dobânzilor la toate împrumuturile existente pentru locuinţe, într-o mişcare majoră pentru a ajuta la uşurarea poverii ipotecilor asupra gospodăriilor afectate de o economie în încetinire, transmite CNBC.

Toate băncile comerciale trebuie să reducă, în loturi, ratele dobânzilor la creditele ipotecare existente, până la 31 octombrie, la nu mai puţin de 30 de puncte de bază sub dobânda principală pentru împrumuturi a PBOC, respectiv dobânda de referinţă a băncii centrale pentru creditele ipotecare, potrivit unui comunicat publicat de PBOC.

China a redus marţewa trecută, cu 50 de puncte de bază, cantitatea de numerar pe care băncile trebuie să o aibă la dispoziţie, cunoscută sub numele de dobânda rezervelor obligatorii sau RRR, potrivit unui anunţi făcut atunci de guvernatorul Băncii Populare a Chinei, Pan Gongsheng, în timpul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că PBOC reduce dobânda repo pe 7 zile cu 0,2 puncte procentuale.

Reducerea RRR a fost mai degrabă o măsură de stimulare a încrederii, deoarece provocarea nu este că băncile nu au fonduri pentru a împrumuta, ci cererea limitată de împrumut, a adăugat Song.

Ulterior, în cadrul conferinţei de presă, Pan a semnalat că ar putea urma o reducere cu 0,2-0,25% a dobânzii prime a creditului, fără a preciza când sau dacă se referă la LPR pe un an sau cinci ani.

 

Campania Kamalei Harris a strâns 55 de milioane de dolari la două evenimente din weekend

Un elicopter militar s-a prăbuşit în estul Coumbiei, ucigând opt soldaţi ce se alfau într-o misiune umanitară