Kamala Harris a strâns 55 de milioane de dolari la două evenimente din weekend

Candidatul democrat şi vicepreşedinte al SUA a strâns 27 de milioane de dolari la un eveniment de strângere de fonduri organizat sâmbătă la Palatul Artelor Frumoase din San Francisco, care a inclus declaraţii ale fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi o prestaţie a cântăreţei Andra Day, a declarat oficialul.

Harris a strâns apoi 28 de milioane de dolari la un eveniment în centrul oraşului Los Angeles, care a inclus prestaţii ale lui Alanis Morissette şi Halle Bailey. La eveniment au mai fost văzuţi Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Demi Lovato, Jessica Alba, Lily Tomlin şi Stevie Wonder.

La evenimente, Harris şi-a evidenţiat politicile economice, numindu-se capitalistă şi descriind miza alegerilor în termeni existenţiali. Ea le-a spus donatorilor că va câştiga, dar şi că este outsider în cursă, cu doar câteva săptămâni înainte de final.

Campania prezidenţială a lui Harris şi Partidul Democrat au strâns 361 de milioane de dolari în luna august, oferindu-i un avantaj clar în ceea ce priveşte fondurile faţă de rivalul republican Donald Trump, a cărui campanie a strâns 130 de milioane de dolari în luna august împreună cu Partidul Republican.

Cei doi candidaţi au rămas într-o cursă strânsă pentru preşedinţie cu puţin peste o lună înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Un sondaj Reuters/Ipsos realizat la începutul acestei luni arăta că Harris îl devansa pe Trump cu 47% la 40%, deşi alte sondaje arătau o cursă mai strânsă.

VIDEO Rusia a atacat puternic Kievul: Roiuri de drone au asaltat capitala Ucrainei

De la prognoze de creştere economică de 3% în România, pronosticurile merg acum spre 1%/ Surpriza vine de la Semestrul II