VIDEO A fost demarat mega proiectul care schimbă jocul de putere și harta Europei

Când va fi finalizat în 2030, proiectul masiv de infrastructură de 107 km va crește semnificativ capacitatea de comerț fluvial mai ieftin, mai rapid și mai puțin poluant între Franța, Belgia și Țările de Jos.

În prezent, buna desfășurare a comerțului între cele trei națiuni este împiedicată de capacitatea limitată a Canal du Nord, mai îngust și greu adaptabil.

Sistemul fluvial învechit se luptă să facă față noii generații de nave de marfă supradimensionate care alimentează comerțul internațional.

Accidentele de navigație și greutatea mare a traficului care încearcă să navigheze prin canal creează blocaje frustrante, care costă timp și bani.

Canalul va costa 5,1 miliarde de euro

SNEC reprezintă o investiție de 5,1 miliarde EUR a guvernului francez, a autorităților locale și a UE în viitorul economic și de mediu al regiunii.

Analiștii sugerează că noua rută ar putea elimina de pe drumurile Franței până la un milion de vehicule grele de marfă în fiecare an.

Dimensiunea proiectului este impresionantă, implicând șaizeci de poduri, trei poduri de canal, șapte ecluze și 700 de hectare de plantații ecologice.

Nicolas Ledoux, CEO al Arcadis France, care conduce proiectul, a declarat: „Canalul Seine-Nord Europe nu numai că va permite un transfer modal de la șosea la râu, dar va crea, de asemenea, o valoare economică, logistică, agricolă și climatică adăugată pentru teritoriile pe care le traversează.

„Suntem foarte mândri să contribuim la promovarea transportului fluvial, un mod de transport performant, ecologic și economic, care răspunde provocării tranziției energetice.”

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liderul Hamas din Liban, ucis într-un raid al armatei israeliene: Mișscarea islamistă palestiniană a confirmat decesul

Bilanţul inundaţiilor în Nepal creşte la 192 de morţi şi 31 de dispăruţi