Bianca Benea şi Adrian Dabija au câştigat Cupa României la spadă

La individual feminin, Benea (CSM Oradea) a învins-o în finală pe Emma Şonţ (CSA Steaua Bucureşti) cu 15-11. Podiumul a fost completat de Alexandra Predescu (CSA Steaua), învinsă de Benea în penultimul act cu 15-9, şi de Adela Danciu (CSU Craiova), întrecută în cealaltă semifinală de Şonţ cu 15-10.

În competiţia masculină, Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) l-a învins în finală pe Mihail Oprea (CSU Craiova) cu 15-12. Pe locul al treilea s-au clasat Alexandru Nyisztor Csaki (CSU Craiova) şi Andrei Timoce (CSU Târgu Mureş). În semifinale, Oprea l-a învins pe Nyisztor cu 15-8, iar Dabija s-a impus în faţa lui Timoce cu cu 15-9.

Tot duminică au avut loc întrecerile şi în probele pe echipe la floretă.

CSA Steaua 1 (Mălina Călugăreanu, Andreea Dincă, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu) s-a impus la feminin, după 45-29 în finala cu CS Rapid (Ioana Barbu, Emilia Corbu, Maria Teodorescu, Julia Walczyk Klimaszyk).

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat CSA Steaua 2 (Karina Liţă, Mara Neagu Culea, Paula Radu, Teodora Şofran), care a dispus de CSU Poli Timişoara (Dumitriţa Josan, Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal) cu 45-40, în finala mică.

La masculin a câştigat CS Rapid (Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Petar Files, Gabriel Pavel), care a dispus în finală de CSA Steaua (Rareş Berceanu, Alexandru Pîrva, Alexandru Sîrb) cu 45-42.

În finala mică, CSU Poli Timişoara 1 (Benjamin Bodo, Nikitas Gherman, Tom Gombos) a trecut de CSU Poli Timişoara 2 (Artiom Cecet, Mihnea Robănescu, Eugeniu Vadaniuc) cu 45-36.

Luni vor avea loc probele de spadă pe echipe, feminin şi masculin.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Un nou tip de afacere face furori în România. Stocarea de energie a atras proiecte de peste 1.500 MW

Andrea Capone, fost jucător de la Cagliari, a murit din cauza unei lovituri la cap. Avea 43 de ani