Val uriaș de scumpiri la alimente în această toamnă: ce produse vor deveni un lux pentru români

Bugetele românilor vor fi din nou afectate în această toamnă din cauza secetei severe. Chiar dacă autoritățile anunță posibilitatea plafonării prețurilor pentru anumite produse, experții prevăd totuși o serie de scumpiri la multe dintre ele.

„Un trai mult mai greu. E adevarat ca au crescut si pensiile, asa cum au crescut, la cineva mai mult, la cineva mai putin, dar ne asteptam si la o scumpire si o sa fie foarte greu, scumpirea din nou a alimentelor… Va fi greu pentru traiul de zi cu zi”, a declarat o pensionară.

O altă pensionară spune:”Greu, este foarte greu. Pensiile sunt asa cum sunt, deci nu ne mai asteptam la nimic. Vorbesc serios, la nimic. Hai, sa zic ca anii trecuti parca asa si asa, dar acum e de groaza, foarte scump”

Prețurile vor crește și la carne, precum și la produsele din carne. De exemplu, kilogramul de pulpă de porc se va scumpi de la 24 de lei la 27 de lei, iar pieptul de pui va ajunge de la 29 de lei la 32 de lei pe kilogram.

De asemenea, prețurile la brânză, ouă, lapte și ulei ar putea crește și ele.

„De la o saptamana la alta sunt alte preturi. Am vazut si 50 si ceva de lei kilogramul de parizer, am vazut 80 si ceva de lei un kilogram de crenvursti”, a afirmat un cumpărător.

„Scumpirile nu aduc bucurii niciodata cumparatorilor, mai ales la acea categorie de oameni, care nu-si permit nici la preturile actuale sa cumpere decat poate strictul necesar, in rest este o problema pentru o mare parte din popultie”, a mai declarat alt cumpărător.

In prima jumătate a acestuia an, România a importat alimente în valoare de cinci miliarde de euro, tot din cauza secetei.

 

Papa Francisc în Belgia: `În biserică nu este loc pentru mușamalizarea abuzurilor episcopilor: denunțați-i!`

Creştere cu 2% a numărului de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale, la opt luni