Auto – F1: Hamilton a dezvăluit îndelungata sa bătălie contra depresiei

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, a dezvăluit îndelungata sa luptă contra depresiei, de la o vârstă fragedă, în timp ce resimţea presiunea de a urma o carieră în motorsport şi se confrunta cu fenomenul de bullying la şcoală, într-un interviu pentru The Times, citat de Reuters.

Hamilton, care concurează competitiv de la vârsta de şase ani, a spus că s-a luptat cu depresia şi i-a fost dificil să dezvăluie cum l-a afectat în viaţa sa.

”Cred că a fost presiunea curselor ca pilot şi a luptei la şcoală. Bullying-ul. Nu aveam cu cine să vorbesc”, a spus Hamilton în interviul publicat sâmbătă. ”M-am luptat cu sănătatea mintală de-a lungul vieţii mele, cu depresia de la o vârstă foarte fragedă, când aveam, cam, 13 ani… când aveam douăzeci de ani, am avut câteva faze foarte dificile”, a mai pus fostul campion mondial.

Hamilton şi-a făcut debutul în Formula 1 în 2007, când avea 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din campionat. El a câştigat primul său titlu mondial un an mai târziu şi apoi a egalat recordul lui Michael Schumacher de şapte titluri mondiale în 2020.

Britanicul a spus că se simte mai matur în prezent faţă de prima partea a carierei lui: ”Deci, ceea ce ar fi putut să mă înfurie în trecut, nu mă mai enervează astăzi. Sunt mult mai rafinat.”

Hamilton a mai spus că a colaborat cu un terapeut cu ani în urmă, fără succes, dar nu exclude să încerce din nou în viitor.

Pilotul echipei Mercedes, care urmează să se alăture lui Ferrari anul viitor, este al şaselea în clasamentul piloţilor, următoarea cursă fiind prevăzută la Austin (20 octombrie), în Statele Unite. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Posibile perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport în Franţa, unde a fost anunţată o grevă

VIDEO Ion Iliescu avertizează PSD cu disoluția: ‘Stânga a coabitat cu dreapta și astfel i-a făcut cadou electoratul’