Algeria acuză Marocul că oferă pașapoarte pentru a se face spionaj în favoarea Israelului

„Algeria, care a fost întotdeauna dedicată valorilor solidarității și păstrării legăturilor umane și familiale care unesc cele două popoare surori din Algeria și Maroc, de când a anunțat decizia de a rupe relațiile diplomatice cu Regatul Maroc în august 2021, a evitat compromiterea libertății și fluidizarea circulației oamenilor”, afirmă ministerul într-un comunicat.

Dar această facilitate a fost folosită pentru „diverse acțiuni care dăunează stabilității și securității naționale”. Ministerul acuză guvernul de la Rabat că organizează „rețele multiple pe scară largă de criminalitate organizată, trafic de droguri și persoane, ca să nu mai vorbim de contrabandă, imigrație ilegală și spionaj, pe lângă desfășurarea de elemente de informații sioniste cu pașapoarte marocane pentru a intra liber pe teritoriul național”.

„Aceste acțiuni constituie o amenințare directă la adresa securității țării și impun un control strict asupra intrării și șederii pe teritoriul național în toate punctele de frontieră”, conchide Ministerul algerian al Afacerilor Externe în comunicatul menţionat.

Peste 9.300 de persoane fizice din Regiunea Centru s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice dedicat acestei zone/ Bugetul, rezervat integral

Serie A: Napoli – Monza 2-0 şi napoletanii sunt lideri în clasament