Bihor: Primul proiect al asociaţiei ”Cetatea Voluntarilor” la Oradea – un foişor pentru copiii de grădiniţă

Asociaţia „Cetatea Voluntarilor” din Arad, renumită pentru activităţile sale în dezvoltarea comunităţii, a inaugurat recent, după 10 ani de muncă exclusiv pe proiecte locale arădene, primul proiect realizat în Oradea, anume un foişor recreativ pentru copiii de grădiniţă.

„În Oradea, lucrăm deja la al doilea proiect, anume prima cameră de audienţă pentru copiii care trec printr-un abuz sexual. O să fie foarte interesant. Vrem să-l inaugurăm pe la mijlocul lunii octombrie, la Protecţia Copilului. Şi, de asemenea în Bihor, ne pregătim să proiectăm un parc de copii în satul Curăţele, un sat în care, de zeci de ani, copiii nu au un parc de joacă”, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei „Cetatea Voluntarilor”, Anamaria Popa.

Potrivit viceprimarului municipiului Oradea, Antonia Nica, foişorul educaţional a fost construit la Grădiniţa nr. 47, fiind realizat cu sprijinul Asociaţiei de părinţi „Pro Amicii”.

Proiectul cu tematică naturală a fost gândit să ofere un spaţiu outdoor recreativ, educaţional şi modern pentru copiii înscrişi la această grădiniţă. Este dotat cu mobilier, cu figurine 3D ale unor animale din junglă, etajere şi jocuri. Dacă pe timpul verii este un spaţiu deschis, acesta va fi închis cu pereţi (demontabili) în anotimpul rece, unde chiar când e mai rece, copiii îmbrăcaţi adecvat pot să facă în aer liber activităţi sportive.

„Este un spaţiu educaţional adecvat multifuncţional, pentru activităţi de relaxare, serbări şcolare, ateliere, mese rotunde. Am avut posibilitatea să ţinem la noi întâlnirea educatoarelor din judeţ. Noi ne-am dorit foarte mult un spaţiu outdoor pentru copii, pentru că se tot pune accent pe activităţi în aer liber, iar curicula pentru educaţie timpurie prevede activităţi afară în fiecare zi. O colegă educatoare de la noi a aflat de cei de la Cetatea Voluntarilor, care fac nişte lucruri într-adevăr extraordinare. Şi am adunat fonduri şi cu ajutorul părinţilor, formularul 230. Din câte ştim, un astfel de foişor, filigorie, în aer liber nu mai este în judeţul Bihor”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea Grădiniţei 47, Ioana Ruge.

Viceprimarul i-a felicit pe toţi cei implicaţi în proiect şi, în mod special, pe preşedinta Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, Anamaria Popa, care a reuşit să mobilizeze în proiectele asociaţiei atât resursele de care a fost nevoie, cât şi oamenii cheie care au dus împreună la materializarea fiecărui proiect.

„Acest proiect stă mărturie a faptului că lucrurile bune se întâmplă negreşit atunci când la mijloc se întâlnesc dorinţa de a face binele cu resursele şi implicarea celor care cred în întrajutorarea aproapelui. La realizarea lui au contribuit într-un fel sau altul echipa STIHL România, EuroSiguranţa, doamna Alina Silaghi prin ADLO, doamna Daciana Nadia alături de conducerea şi echipa grădiniţei nr. 47”, a informat, pe pagina sa de Facebook, Antonia Nica.

Foişorul pentru copii de la Grădiniţa nr. 47 din Oradea, o investiţie de circa 15.000 de euro, este al doilea proiect realizat în afara Aradului, după creşa sportivă din Sibiu, replică a celei din Arad.

Înfiinţată în anul 2014 din dorinţa de a ajuta dezvoltarea comunităţii arădene prin diferite proiecte, Cetatea Voluntarilor împlineşte, în anul 2024, un deceniu de existenţă. Are, încă de la înfiinţare, un portofoliu bogat de activităţi în domeniul social, educaţional, umanitar şi medical.

Pentru activităţile sale în folosul comunităţii, a categoriilor vulnerabile de populaţie, pentru dezvoltarea sistemului de sănătate publică din judeţul Arad, Asociaţia „Cetatea Voluntarilor” a fost recunoscută la Gala Voluntariatului din România cu distincţii care atestă importanţa sa la nivel local şi naţional.

Iar la Gala regională „România Eşti Tu”, care a avut loc vineri, 20 septembrie, la Teatrul Regina Maria din Oradea, asociaţia a primit premiul pentru contribuţia adusă judeţului Bihor, pentru foişorul „Amicii” de la Grădiniţa 47. AGERPRES/(A, AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

 

Sursa foto: Anamaria Popa/Facebook.com

Sursa: www.agerpres.ro

Plecări în masă de la Uzina Dacia Mioveni: Peste 300 de angajați au plecat doar astăzi – Urmează alte câteva sute în zilele viitoare

Fotbal: Mourinho, avertizat de arbitru în timp ce utiliza un laptop pentru a contesta o decizie VAR