Un anunț de angajare din România generează discuții și controverse în Grecia

Grecia versus România – lupta pe salarii în arena pieței muncii! Dacă privim cu umor, putem spune că dacă vrei să „coci” un contract salarial bun, România este o destinație neașteptată, dar delicioasă. Salariul unui covrigar în România concurează cu cel primit de mai multe profesii în Grecia, mai ales dacă luăm în calcul și puterea netă de cumpărare.

Puterea de cumpărare, acel instrument magic care face ca euro să pară mai dur în unele țări, dar „mai moale” în altele. Se prea poate ca în Grecia salariile să fie mai mari în unele cazuri, dar puterea de cumpărare este oarecum slăbită, mai ales dacă iei în considerare costul vieții. O simplă plimbare prin piață te poate face să te întrebi cum și de ce prețurile par să zboare mai sus decât Munții Pindului.

În România lucrurile stau altfel. Prețurile sunt mai ”pământene”, drept pentru care cei 905 euro au mai multă valoare. Prin urmare, poți primi un salariu bun făcând covrigi și te poți bucura de viață fără să „jonglezi” cu bugetul dând cu zarul.

Oricum ar sta lucrurile, această postare ridică o întrebare interesantă: este România, până la urmă, un paradis salarial neștiut pentru ocupații modeste cum ar fi să faci covrigi? Sau Grecia trebuie să se uite puțin mai atent la propriile sale date? În orice caz, adevărul este că viața reală, după cum spune și postarea, contrazice miturile care circulă despre salariile mici din România.

Sursa: Indicator.gr, în traducerea Rador Radio România

VIDEO Inundaţii devastatoare în Nepal: Bilanțul alunecărilor de teren

VIDEO Doliu imens în fotbalul mondial: Un fost jucător din Serie A, găsit mort într-o cameră de hotel