Doi bărbaţi tineri morţi în Grecia, într-un incendiu de pădure în Corint. Doi pompieri răniţi. Protecţia Civilă transmite mesaje de evacuare a şase localităţi

Două persoane au murit într-un incendiu de pădure care continua să facă ravagii luni în apropiere de Corint, în Grecia, alimentat de rafale violente de vânt, anunţă autorităţile greceşti, relatează AFP.

”Doi bărbaţi au murit” luptând împotriva flăcărilor, anunţă vicepreşedintele regiunii Corint Anastasios Guiolis, care evocă la postul public ERT un ”accident tragic”.

Poliţia greacă a confirmat că a descoperit două corpuri într-o zonă forestieră în apropiere de Corint, situată la aproximativ 140 de kilometri vest de Atena.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 35 şi 40 de ani, ajutau pompierii, scrie presa.

Doi pompieri au fost răniţi uşor, a declarat AFP biroul de presă al pompierilor.

Incendiul, care a izbucnit duminică dimineaţa, a luat amploare rapid, din cauza unor rafale puternice de vânt de până la 70 de kolometri pe oră, şi ”este dificil de controlat”, subliniază această sursă.

Însă, potrivit pompierilor, citaţi de agenţia greacă de presă ANA, nu exista un front activ luni dimineaţa, ci mai multe focare răspândite.

Protecţia Civilă a trimis mesaje de evacuare a locuitorilor ai şase localităţi situate în apropierea zonei afectate, în contextul în care terenul accidentat şi vegetaţia densă din această regiune complică intervanţia pompierilor.

Aproximativ 350 de pompieri, cinci bombardiere cu apă şi patru elicoptere operau la faţa locului, potrivit pomperilor, citaţi de ANA.

Numeroase regiuni din Grecia au fost plasate duminică şi luni în alertă cod portocaliu de incendiu, din cauza unor rafale de vânt de nivelul ”7-8 pe (scala) Beaufort”, adică de 50-75 de kilometri pe oră.

Duminică se înregistrau 30°C la Atena, însă temperaturile urmează să scadă la începutul acestei săptămâni.

Grecia – afectată de de secetă şi canicule precoce – a fost din nou prada incendiilor în această vară.

La jumătatea lui august, unul dintre ele s-a soldat cu un mort şi a cauzat evacuarea a mii de oameni la aproximatriv 40 de kilometri nord-est de Atena.

Pompierii mobilizaţi au avut nevoie de trei zile să controleze acest incendiu, care a atins apoi periferia capitalei elene.

În întreaga Grecie, bilanţul incendiilor anuale creşte neîncetat. Din mai şi până la sfârşitiul lui august, numărul incendiilor a crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2023, potrivit Guvernului.

Ministrul Muncii anunță schimbarea legii și creșteri semnificative de pensii pentru anumite categorii: Asta este soluția pe masa Guvernului

Italia: Operaţiune a poliţiei împotriva ultraşilor din Milano şi a presupuselor lor activităţi mafiote