Drama unei mame singure cu doi copii. I s-au dat doar trei luni de viață și strânge bani pentru propria înmormântare

Mamă a lui Jeremiah, 7 ani, și Aaliyah, 5 ani, Erika și-a numit copiii „întreaga ei viață” în descrierea strângerii de fonduri, unde a dezvăluit în septembrie că se luptă cu carcinomul pulmonar cu celule mici de doi ani.

Ea a fost diagnosticată inițial cu cancer la 7 mai 2022, când a intrat într-o cameră de urgență cu ceea ce credea că este o „rană normală la umăr”, conform postului local ABC4 și descrierii GoFundMe a mamei singure. Acum, a scris ea, cuvintele medicului „se repetă” în capul ei: „Sper că ai un sistem de sprijin bun acasă, pentru că vei avea nevoie de el, te așteaptă o călătorie lungă și grea”.

„Medicul a continuat apoi să-mi spună că existau mai multe tumori care făcuseră metastaze în alte părți ale corpului meu, inclusiv la nivelul scheletului, și așa am reușit să găsim tumoarea care îmi provoca dureri la umăr”, a scris Erika. „În acel moment, răul fusese deja făcut. În acel moment, viața mea și a copiilor mei s-a schimbat pentru totdeauna, la fel ca a tuturor celor din jurul nostru.”

Mai puțin de doi ani mai târziu, pe 17 ianuarie 2024, Erika a fost diagnosticată cu sindromul Cushing, pe care Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Renale îl descrie ca fiind o tulburare cauzată de faptul că organismul „produce prea mult hormon cortizol pe o perioadă lungă de timp”. Conform institutului, doar 40 până la 70 de persoane din fiecare milion au boala Cushing.

„Atunci am început să declin și lucrurile s-au înrăutățit”, a declarat ea pentru ABC4, adăugând că aceasta a cauzat «majoritatea» problemelor sale de sănătate, inclusiv imposibilitatea de a merge.

După cum a explicat mama din Utah pe GoFundMe, diagnosticul a cauzat „atât de multe alte probleme subiacente”, inclusiv creșterea rapidă în greutate și umflarea, tensiunea arterială ridicată, diabetul de tip 2, „fața de lună”, deteriorarea musculară și osoasă și multe altele.

„De la diagnosticul meu, am reușit să continui să lucrez cu normă întreagă, luând doar 2 luni libere la început pentru operații, biopsii, programări, tratamente de radioterapie și chimioterapie”, a scris ea. „Toate acestea în timp ce încă sunt o mamă cu normă întreagă. Am un sistem de sprijin extraordinar, dar, în timp, acest lucru a avut un impact financiar, emoțional, mental și fizic major asupra noastră.”

Trei luni de trăit

Într-o actualizare a campaniei sale, citând o programare la oncolog pe 18 septembrie, Erika a scris că „a decis să întrerupă tratamentele, deoarece acestea nu o vor mai ajuta”. Ea a dezvăluit că i s-au dat trei luni de trăit.

„Trei luni pe care să le petrec cu copiii mei și cu cei dragi. Trei luni pentru a profita la maximum de timpul care mi-a mai rămas”, a scris ea. „În aceste două luni trebuie să mă asigur că copiii mei vor fi bine după ce eu nu voi mai fi. Acum mă confrunt cu cel mai dificil lucru, acela de a-mi planifica propria înmormântare”.

În timp ce Erika a scris că a fost „rușinată și jenată ca oamenii să știe adevărul” diagnosticului ei, ea a spus că a nu cere ajutor „nu mai este o opțiune” pentru ea, ceea ce a dus la decizia ei de a lansa strângerea de fonduri.

După ce și-a recunoscut „echipa medicală uimitoare” – inclusiv Carl Gray și Kylie Money de la Ogden Hematology Oncology, Steven Brown de la Tanner Clinic și Brandon Fisher – mama a scris că orice fonduri care depășesc costurile funerare vor fi plasate într-un fond pentru copiii ei.

„S-a întâmplat peste noapte. Nu m-am așteptat niciodată la asta”, a declarat Erika pentru ABC4 despre suma de bani strânsă cu strângerea de fonduri, care a depășit 900.000 de dolari la 29 septembrie.

„Nu m-am așteptat niciodată să am o mare slujbă de înmormântare, sau o mulțime de oameni să ajungă și să mă ajute”, a adăugat ea. „Cu modul în care a mers, sunt doar în stare de șoc … doar foarte recunoscătoare pentru toată lumea și tot ceea ce a fost acolo.”

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Volodimir Zelenski despre situația de pe front: Cel mai important este să punem presiune pe Rusia

Fotbal: Villarreal a urcat pe podium în La Liga după victoria cu Las Palmas (3-1)