UPDATE – Constanţa: Locuinţe şi străzi inundate în urma unei ploi torenţiale / Mesaje Ro-Alert pentru avertizarea populaţiei după emiterea unui cod portocaliu şi a unuia roşu de precipitaţii / Pe mai multe drumuri din judeţ se circulă cu dificultate

Mai multe locuinţe şi străzi din judeţul Constanţa au fost inundate, marţi dimineaţă, în urma unei ploi torenţiale, cetăţenii primind două mesaje de avertizare Ro-Alert după emiterea unui cod portocaliu şi a unui cod roşu de precipitaţii prin care erau sfătuiţi să evite deplasările în condiţii de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ.

UPDATE – Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat din cauza ploii se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din judeţ. 

”La această oră, din cauza condiţiilor meteo, respectiv acumulări de cantităţi importante de apă, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri naţionale: D.N. 22 ( în zona comunei Lumina) şi D.N. 2A, la intersecţia cu D.J. 222 (în comuna Mihail Kogălniceanu)”, au transmis poliţiştii. 
Poliţiştii recomandă şoferilor să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar şi să evite zonele cu risc de inundaţii, să verifice starea tehnică a vehicului înainte de a pleca la drum, sistemele de climtizare şi iluminare  şi ştergătoarele, să nu traverseze cursurile de apă cu risc de inundaţii, iar în caz de vânt puternic să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor şi panourilor publicitare.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că au fost solicitaţi să intervină după ce au fost inundate mai multe locuinţe din Năvodari şi din Medgidia, dar şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe o stradă din municipiul Constanţa.
De asemenea, circulaţia pe mai multe străzi şi bulevarde din municipiul Constanţa se desfăşoară cu dificultate din cauza apei de pe carosabil. 
Întreg judeţul Constanţa se află până la ora 9.00 sub cod portocaliu de ploi, cantităţile de apă urmând să depăşească 25-30 de litri pe metru pătrat. Meteorologii au transmis că în zona avertizată s-au acumulat în ultimele ore cantităţi de 35 – 40 de litri pe metru pătrat.
Totodată, pentru mai multe localităţi din judeţ a fost emis şi un cod roşu de precipitaţii, valabil între orele 7.15 – 9.00. Sunt afectate Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Costineşti. 
Cetăţenii din aceste localităţi au primit şi două mesaje Ro-Alert. Ultimul mesaj de acest gen avertiza că se vor produce averse torenţiale, care vor cumula local 25-35 litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. ”Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”, se mai arată în mesajul Ro-Alert.

Fotbal: Villarreal a urcat pe podium în La Liga după victoria cu Las Palmas (3-1)

Mesaj de felicitare transmis de Vladimir Putin lui Xi Jinping cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze