Giurgiu: Şofer beat, prins de poliţişti după o urmărire în trafic. El e suspectat că participase la o partidă de vânătoare organizată ilegal

Poliţiştii din Giurgiu au prins un bărbat care a urcat la volan beat şi cu privire la care există suspiciunea că participase la o partidă de vânătoare organizată ilegal. Şoferul a fost prins după o urmărire în trafic, imobilizat şi reţinut, fiind cercetat pentru mai multe infracţiuni.

Un bărbat de 52 de ani din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, a intrat în atenţia poliţiştilor după ce un echipaj al Poliţiei i-a dat semnal de oprire, pe un drum judeţean dintre localităţile Mihai Bravu şi Stoeneşti. 

 
”Poliţiştii Serviciului Rutier au indicat semnal de oprire unui autoturism, care se deplasa pe D.J. 603, din direcţia Mihai Bravu spre Stoeneşti, însă conducătorul acestuia a refuzat oprirea, continuând deplasarea în mod haotic, spre localitatea Uzunu. Ulterior, în sensul giratoriu aflat la intersecţia D.N.5 cu D.J.603, şoferul ar fi efectuat o manevră nefirească şi ar fi pătruns pe contrasens, poliţiştii procedând la urmărirea acestuia, până în extravilanul localităţii, respectiv pe un fond cinegetic, unde a fost imobilizat”, informează, marţi, Poliţia Giurgiu.

 
Potrivit poliţiştilor, bărbatul ”se afla într-o stare vădită de ebrietate”. El a refuzat testarea cu aparatul etilotest, cât şi transportarea la spital, pentru prelevarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În maşina condusă de bărbat poliţiştii au găsit două arme de vânătoare şi mai multe elemente de muniţie. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat faptul că armele figurau înscrise în permisul de armă deţinut de bărbat, însă acesta nu avea autorizaţie de vânătoare pentru ziua respectivă.
 
Atât armele, cât şi muniţia au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.
 
Şoferul fugar a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat procurorului, care va stabili dacă va cere alt măsură preventivă în privinţa acestuia. Bărbatul este cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în cadrul unui dosar penal care vizează şi infracţiunea de braconaj cinegetic.

Tranzitul peste Dunăre cu feribotul, reluat la PTF Bechet

Gorj: Oase umane şi haine care au aparţinut unei femei, descoperite în apropierea unei foste benzinării/ Poliţia face cercetări pentru identificarea persoanei