IGPR: Peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi într-o săptămână

Peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în perioada 23 – 29 septembrie de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi, cele mai multe fiind pentru depăşirea vitezei legale.

”În perioada 23 – 29 septembrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 2.063 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, au fost aplicate 575 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 192 celor care nu foloseau centura de siguranţă”, informează marţi IGPR.

De asemenea, au fost aplicate 69 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 35 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 319 pentru nerespectarea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Totodată, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 28 pentru staţionarea pe banda de urgenţă şi nouă pentru depăşire neregulamentară.

Ca măsuri complementare, poliţiştii de la autostrăzi au reţinut 89 de permise de conducere, dintre care 38 pentru viteză, şi au retras 122 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 16 infracţiuni. AGERPRES/(AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Andres Iniesta îşi va anunţa retragerea din activitate la 8 octombrie – VIDEO

Isărescu: Economiile urmăresc să asigure robusteţea creşterii economice şi sustenabilitatea acesteia pe termen lung