AEP a demarat o campanie de promovare a modalităţilor de exercitare a votului la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în nouă dintre principalele aeroporturi internaţionale din ţară şi prin intermediul canalelor de comunicare tradiţionale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a demarat o campanie de promovare a modalităţilor de exercitare a votului la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare din anul 2024, destinată cetăţenilor români cu drept de vot din afara ţării, care se va desfăşura în nouă dintre principalele aeroporturi internaţionale din ţară, dar şi prin intermediul canalelor de comunicare tradiţionale şi digitale.

Campania de informare a AEP pentru promovarea votului prin corespondenţă şi la secţiile de votare din străinătate, realizată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, se desfăşoară în nouă dintre principalele aeroporturi internaţionale din ţară, dar şi prin intermediul canalelor de comunicare tradiţionale şi digitale.

“Informarea corectă şi promptă a alegătorilor este fundamentul alegerilor democratice şi constituie una dintre principalele preocupări ale Autorităţii Electorale Permanente. Suntem onoraţi că Ministerul Afacerilor Externe s-a alăturat iniţiativei şi ne sprijină în efortul nostru de informare corectă a alegătorilor români din străinătate cu privire la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an. Dorim să ne asigurăm că aceştia îşi cunosc drepturile electorale, dar şi responsabilităţile care decurg din respectarea regulilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor libere şi corecte. Prin prezenţa în principalele aeroporturi internaţionale din ţară ne propunem ca mesajele referitoare la exercitarea dreptului de vot să ajungă la cât mai mulţi alegători români”, a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă.

Potrivit AEP, în incinta Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, au fost amplasate marţi, 1 octombrie a.c., roll-up-uri şi standuri mobile cu pliante care conţin informaţii utile destinate alegătorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, inclusiv în ceea ce priveşte înscrierea pe portalul web  în vederea exprimării dreptului de vot prin corespondenţă.

Materiale similare de informare urmează să fie amplasate şi în incinta Aeroportului Internaţional „George Enescu” din Bacău, a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a Aeroportului Internaţional Craiova, a Aeroportului Internaţional Iaşi, a Aeroportului Internaţional Sibiu, a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, a Aeroportului Internaţional Transilvania din Târgu-Mureş şi a Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

Autoritatea Electorală Permanentă a demarat, încă din anul 2023, o campanie de informare şi conştientizare a alegătorilor români din străinătate cu privire la procesele electorale din acest an. În cadrul campaniei, au fost organizate 12 sesiuni de informare în principalele capitale europene, la care au participat cetăţeni români cu drept de vot din străinătate, precizează instituţia. 

 

Salvaţi Copiii: În România, un copil din cinci de vârstă şcolară nu merge la şcoală/ Foamea şi sărăcia scad performanţele

Consiliul Concurenţei a amendat producătorul de echipamente periferice OKI Europe Limited cu 3,35 milioane de lei, pentru limitarea exporturilor şi fixarea preţurilor de revânzare