Consiliul Concurenţei a amendat producătorul de echipamente periferice OKI Europe Limited cu 3,35 milioane de lei, pentru limitarea exporturilor şi fixarea preţurilor de revânzare

Consiliul Concurenţei anunţă că a sancţionat producătorul de echipamente periferice OKI Europe Limited cu amendă în valoare de 3,35 milioane de lei, pentru limitarea exporturilor şi fixarea preţurilor de revânzare, precum şi monitorizarea acestora, în perioada octombrie 2015 – martie 2020.

”Consiliul Concurenţei a sancţionat producătorul de echipamente periferice OKI Europe Limited cu amendă în valoare de 3,35 milioane de lei, pentru limitarea exporturilor şi fixarea preţurilor de revânzare, precum şi monitorizarea acestora, în perioada octombrie 2015 – martie 2020”, informează autoritatea de concurenţă.

Autoritatea de concurenţă a constatat, în urma unei investigaţii, că OKI Europe Limited a adoptat o strategie de impunere a preţurilor de revânzare diferenţiate în funcţie de ţările în care activa, iar pentru atingerea acestui obiectiv a limitat exporturile şi, împreună cu distribuitorul General Systems S.R.L., a stabilit preţurile de revânzare pentru produsele vândute pe teritoriul naţional (imprimante şi multifuncţionale).

Scopul acestei strategii a fost de maximizare a profiturilor prin securizarea unui anumit nivel al preţului.

General Systems S.R.L. a beneficiat de imunitate la amendă, după ce a aplicat la politica de clemenţă şi a denunţat practicile anticoncurenţiale.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească. Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de imunitate sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe pagina web a instituţiei, după eliminarea informaţiilor confidenţiale.

 

 

 

 

AEP a demarat o campanie de promovare a modalităţilor de exercitare a votului la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în nouă dintre principalele aeroporturi internaţionale din ţară şi prin intermediul canalelor de comunicare tradiţionale

BNR: Rezervele valutare au crescut la 65,778 miliarde euro, la finalul lunii septembrie