Atac rusesc în apropiere de o piaţă din Herson: Cel puţin şapte civili, ucişi

„Trei femei şi patru bărbaţi” au fost ucişi în acest atac efectuat „după toate aparenţele” prin intermediul artileriei, a indicat parchetul. Alte trei persoane au fost rănite, conform acestuia.

Tirurile au lovit o zonă „din apropierea unei pieţe şi a unei staţii de autobuz”, a detaliat parchetul, precizând că a deschis o anchetă.

Guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin, a publicat pe Telegram o înregistrare video cu locul bombardat, în care se pot vedea mai multe corpuri întinse pe pământ.

Şeful administraţiei militare municipale, Roman Mrociko, a afirmat la rândul său, tot pe Telegram, că atacul rusesc a făcut patru răniţi: trei femei cu vârste cuprinse între 33 şi 68 de ani, precum şi un bărbat de 65 de ani.

Singura capitală regională ocupată de Rusia în primele zile ale invaziei sale în Ucraina la începutul anului 2022, oraşul Herson, cu o populaţie de aproape 280.000 de locuitori înainte de război, a fost eliberat cu o parte a regiunii omonime de către armata ucraineană în noiembrie acelaşi an.

Herson, care se află pe malul vestic al fluviului Nipru, este de atunci periodic lovit de trupele ruse care se află pe malul opus, estic, al fluviului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Efectul alegerilor din Austria: Cum se joacă aderarea României și Bulgariei la Schengen

Rădulescu și Baiaram, performerii etapei în Superligă