Alba: Bărbat trimis în judecată după ce a pretins că este poliţist pentru a o scoate din casă pe fosta parteneră a prietenului său, pe care a urcat-o într-o maşină/ Prietenul care a avut această idee, deferit şi el justiţiei

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din Alba după ce a pretins că este poliţist şi a mers la locuinţa fostei partenere a prietenului său pentru a o convinge să iasă din casă, iar apoi a urcat-o în maşină, pretinzând că o duce la sediul Poliţiei. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul partener al femeii, cel care a venit cu această idee. Anchetatorii susţin că cei doi bărbaţi se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive când au pus în aplicare acest plan.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au anunţat, marţi, că un bărbat a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, uzurpare de calităţi oficiale, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă din 3 septembrie, punerea în circulaţie sau conducerea unei vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere (faptă din 6 septembrie)

De asemenea, a fost trimis în judecată un bărbat, sub control judiciar, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

 
”În noaptea de 03.09.2024, după ce în prealabil cei doi inculpaţi, S.M.I. şi C.F.A., s-au plimbat cu maşina şi au consumat împreună substanţe psihoactive, inculpatul C.F.A. i-a propus inculpatului S.M.I. să găsească o metodă pentru a convinge pe fosta sa concubină – persoana vătămată M.A. să iasă din casă, respectiv să se recomande acesteia ca fiind agent de poliţie, i-a indicat acestuia locuinţa persoanei vătămate, după care inculpatul S.M.I. a apelat persoana vătămată, s-a prezentat ca fiind agent principal de poliţie din cadrul DIICOT şi a determinat-o să iasă din casă, i-a prezentat o insignă de poliţie şi i-a solicitat să îi însoţească în vederea audierii la sediul poliţiei din Alba Iulia”, au transmis procurorii.
 
La această discuţie a asistat şi fostul partener al femeii, care i-a spus că urmează să fie închis şi ”a adoptat o atitudine speriată, pentru a o convinge să se urce în maşină, iar aceasta, de teamă şi având convingerea că S.M.I. este poliţist şi fără să cunoască înţelegerea intervenită între cei doi inculpaţi, s-a urcat în maşina inculpatului S.M.I.”. 
 
Femeia a fost condusă pe traseul Ighiu-Alba Iulia-Ighiu, ”fără ca aceasta să aibă posibilitatea părăsirii maşinii şi manifestând pe întreaga durată a deplasării o vădită stare de temere, observată de ambii inculpaţi”.
 
Procurorii l-au mai trimis în judecată pe primul bărbat pentru că a condus, în 3 şi 6 septembrie, un autoturism fără a avea permis de conducere. De asemenea, la plimbarea din 3 septembrie, el a condus o maşină cu numere de înmatriculare montate de la un alt autoturism. El se află în arest preventiv din 7 septembrie.

Shigeru Ishiba devine noul premier al Japoniei şi vrea să-şi legitimeze Guvernul prin alegeri anticipate la 27 octombrie

Premieră – Specialişti şi activişti se reunesc pentru a stabili priorităţile comune pentru protejarea patrimoniului cultural din România