AEP promovează votul prin corespondență pe 8 aeroporturi din țară

În acest sens, în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă” din București, au fost amplasate marți, 1 octombrie a.c., roll-up-uri și standuri mobile cu pliante care conțin informații utile destinate alegătorilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate, inclusiv în ceea ce privește înscrierea pe portalul web www.votstrainatate.ro în vederea exprimării dreptului de vot prin corespondență.

Materiale similare de informare urmează să fie amplasate și în incinta Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău, a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a Aeroportului Internațional Craiova, a Aeroportului Internațional Iași, a Aeroportului Internațional Sibiu, a Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, a Aeroportului Internațional Transilvania din Târgu-Mureș și a Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

“Informarea corectă și promptă a alegătorilor este fundamentul alegerilor democratice și constituie una dintre principalele preocupări ale Autorității Electorale Permanente. Suntem onorați că Ministerul Afacerilor Externe s-a alăturat inițiativei și ne sprijină în efortul nostru de informare corectă a alegătorilor români din străinătate cu privire la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Dorim să ne asigurăm că aceștia își cunosc drepturile electorale, dar și responsabilitățile care decurg din respectarea regulilor de organizare și desfășurare a alegerilor libere și corecte. Prin prezența în principalele aeroporturi internaționale din țară ne propunem ca mesajele referitoare la exercitarea dreptului de vot să ajungă la cât mai mulți alegători români”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

content-image

Halloween – Muzica din filmele „Familia Addams”, „Beetlejuice”, „Vânătorii de fantome”, „Exorcistul”, la Sala Dalles

Video: Marian Ceaușescu, către Iohannis: Borfașule, dă, bă, banii înapoi! Instanța a spus!