UPDATE – SUA avertizează că Iranul pregăteşte un atac iminent cu rachete asupra Israelului. IDF spune că nu a depistat deocamdată nicio lansare. Personalul Ambasadei SUA, îndemnat să se adăpostească pe loc. Ar putea fi un atac similar celui din aprilie

Iranul se pregăteşte să lanseze „în mod iminent” un atac cu rachete balistice asupra Israelului, potrivit unui oficial de rang înalt al administraţiei americane, care a avertizat marţi cu privire la „consecinţe grave” în cazul în care lovitura ar avea loc, relatează Associated Press.

Oficialul SUA, care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre acest subiect, a declarat că SUA sprijină în mod activ pregătirile defensive israeliene.

Acest anunţ vine după ce armata israeliană a avertizat marţi populaţia să evacueze aproape 25 de comunităţi libaneze de la frontieră, la câteva ore după ce a declanşat ceea ce a declarat a fi operaţiuni terestre „limitate” împotriva Hezbollah.

După atacurile din cursul nopţii, Israelul a efectuat marţi după-amiază încă cel puţin două lovituri aeriene în Dahieh, suburbie din sudul Beirutului, considerată fief al Hezbollah. Zgomotul loviturilor s-a auzit în tot oraşul şi au fost observate două coloane de fum care se ridicau din acest district. O dronă care zbura la joasă altitudine a fost auzită zburând deasupra Beirutului şi la Dahieh timp de cel puţin o oră înaintea loviturilor, a căror ţintă nu se ştie deocamdată care a fost, relatează The Guardian.

Pe de altă parte, Israelul a anunţat că va convoca „patru brigăzi de rezervă suplimentare pentru misiuni operaţionale în zona nordică”.

Sinod important la Vatican – Căsătoriile LGBT și hirotonisirea femeilor nu vor fi aduse în discuție

Francezul Arthur Fils a câştigat turneul de la Tokyo