UPDATE Alertă lansată de SUA – Iranul se pregătește să atace Israelul cu rachete balistice

Purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a anunţat marţi că SUA au informat Israelul că Iranul intenţionează să lanseze rachete asupra ţării, relatează The Times of Israel, conform News.ro.

„Cu puţin timp în urmă, aliaţii noştri americani ne-au informat că au identificat pregătiri din partea Iranului pentru lansarea iminentă de rachete către statul Israel”, a declarat Hagari.

El a spus că, deocamdată, nu au fost lansate ameninţări aeriene asupra Israelului din partea Iranului.

„Ne-am confruntat cu această ameninţare în trecut şi ne vom confrunta cu ea şi acum”, a adăugat el, care a cerut publicului să continue să urmeze indicaţiile Comandamentului Frontului Intern, menţionând că acestea au fost actualizate marţi.

Hagari a dat asigurări că IDF este pregătită cu capacităţile sale defensive şi ofensive.

Forţele aeriene „patrulează cerul. Suntem la cel mai înalt nivel de pregătire – ofensivă şi defensivă”, a spus el.

„Împreună cu SUA, urmărim evoluţiile din Iran”, a continuat Hagari, înainte de a avertiza: „Focul iranian asupra statului Israel va avea consecinţe. Avem planuri şi avem capacităţi”, a punctat contraamiralul.

„Statele Unite au indicii că Iranul se pregătește să lanseze un atac iminent cu rachete balistice împotriva Israelului. Sprijinim activ pregătirile defensive pentru a apăra Israelul împotriva acestui atac. Un atac militar direct din partea Iranului împotriva Israelului va avea consecințe grave pentru Iran”, a declarat un oficial de rang înalt al Casei Albe într-un comunicat, informează CNN.

Ultimul atac al Iranului în Israel

Iranul a atacat Israelul în aprilie 2024 cu peste 200 de drone și rachete. Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete.

Teheranul susținea că atacul ar fi o operațiune de răzbunare după atacul din 1 aprilie asupra unei clădiri din Damasc care aparținea misiunii diplomatice a Republicii Islamice în capitala Siriei, pe care Iranul l-a atribuit Israelului. Mai mulți militari iranieni de rang înalt, membrii ai Gărzilor Revoluționare, și-au pierdut atunci viața.

Accident în Bucureşti – Un bărbat care ar fi traversat neregulamentar a fost lovit mortal de tramvai / Garniturile liniei 41, blocate 130 de minute – FOTO

Isărescu: BNR nu consideră că obiectivul de trecere la zona euro este fezabil în acest moment