Mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în urma unui nou atac al Rusiei pe teritoriul Ucrainei

Un mesaj RO-Alert a fost emis în noaptea de marţi spre miercuri pentru zona de nord a judeţului Tulcea privind riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, anunţă ISU Tulcea. Au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care erau solicitate informaţii.

”În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea  după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atacat al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune. 

 
Reprezentnaţii ISU precizează că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federaţiei şi ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional. 

 
 De asemenea, în cursul nopţii  au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii.
 
 ”Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit, poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, subliniază ISU.
Precedentul mesaj care semnala riscul căderii unor obiecte ca urmare a atacurilor Rusiei în apropuierea frontierei dintre Ucraina ăi România a fost emis vineri, când patru aeronave au fost ridicate, iar o dronă ar fi intrat pentru scurt timp în spaţiul naţional.

Boeing ia în calcul să atragă cel puţin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acţiuni, potrivit Bloomberg News

Gigantul din Emiratele Arabe Unite intră puternic în Europa: S-a ajuns la un ‘acord fără precedent’