Commerzbank sprijină pe deplin strategia construită pe independenţă, le spune personalului noul CEO

Conducerea Commerzbank susţine pe deplin strategia sa construită pe independenţă, a declarat marţi directorul general Bettina Orlopp, prima ei zi la conducerea băncii germane care este curtată de grupul bancar italian UniCredit, transmite Reuters.

Orlopp a spus că UniCredit, care a luat un pachet de acţiuni la a doua mare bancă din Germania, luna trecută, ar putea dori mai mult de la Commerzbank, adăugând că ”nu a fost ceva ce am ales”.

Ea a făcut aceste comentarii într-o declaraţie video adresată personalului la câteva zile după întâlnirea cu CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel.

A doua cea mai mare bancă a Italiei face presiuni pentru o relaţie, în timp ce Commerzbank şi-a perfecţionat apărarea împotriva acestei intenţii.

”Fiţi siguri că lucrăm neobosit cu o echipă puternică de experţi pentru a găsi cea mai bună modalitate de a trata cu UniCredit acum şi în viitor. Dacă primim propuneri externe, le vom evalua profesional şi corect, ţinând cont de interesele tuturor părţilor interesate…”, a spus ea, potrivit unei transcrieri a videoclipului văzut de Reuters, a spus ea.

UniCredit a surprins Commerzbank atunci când a câştigat un pachet de 9% la aceasta, spunând că intenţionează să cumpere mai multe acţiuni dacă va obţine autorizaţia de reglementare, în timp ce făcea presiuni pentru discuţii pentru a explora o legătură.

Mişcarea băncii italiene este cea mai ambiţioasă încercare de fuziune a băncilor paneuropene, dar se confruntă cu obstacole politice considerabile în Germania, înaintea alegerilor naţionale.

Conducerea Commerzbank, angajaţii şi cancelarul naţiunii, Olaf Scholz, şi-au exprimat cu toţii opoziţia faţă de o potenţială preluare, dar cel puţin un mare investitor şi unii lideri de afaceri sunt în favoarea discuţiilor.

Orcel, care este mult timp interesat de o relaţie cu Commerzbank, a spus săptămâna trecută că ar fi cel mai bun rezultat.

În mesajul său adresat personalului, Orlopp i-a îndemnat pe angajaţi să lucreze ”cu calm şi concentrare”, adăugând că este nevoie ”mai mult ca oricând” de a sta împreună.

 

Terminalul GNL din nordul Greciei diversifică rutele de gaze către Europa

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil