VIDEO Rusia cucerește un oraș strategic în Ucraina: Au ridicat steagul rusesc și controlează zona

Analiștii ISW notează că imaginile de geolocalizare din 30 septembrie și 1 octombrie arată cum trupele ruse ridică steaguri rusești și operează în diferite părți ale Vuhledarului.

Bloggerii ruşi, la rândul lor, au declarat că rușii au capturat oraşul pe 1 octombrie. În același timp, un militar ucrainean a raportat, pe 1 octombrie, că o parte a grupului de trupe ale Ucrainei a efectuat o retragere planificată din Vuhledar pentru a evita încercuirea.

Potrivit bloggerilor ruși, Forțele Armate ale Ucrainei au început retragerea trupelor la sfârșitul lunii trecute, pe 30 septembrie. Aceştia au adăugat că rușii nu au blocat complet rutele de ieșire ucrainene pentru retragerea Forțelor Armate ale Ucrainei, dar artileria și dronele au cauzat pierderi militarilor Kievului.

Potrivit ISW, amploarea pierderilor ucrainene este în prezent necunoscută, dar rapoartele larg răspândite despre retragerea Forțelor Armate ale Ucrainei sugerează că un contingent ucrainean mai mare a scăpat, probabil, de o încercuire rusă, care ar fi dus la pierderi grele.

Pe lângă informațiile despre capturarea Vuhledarului, surse rusești au mai transmis că trupele ruse au continuat să avanseze spre vest de Vodiane (la nord-est de Vuhledar).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul pregătește ‘Operațiunea Răzbunarea’ împotriva Iranului: Va fi un atac masiv, în cel mai vulnerabil punct

Imaginile confirmă: Ucraina a dat Rusiei una dintre cele mai puternice lovituri înregistrate până în prezent, de la începutul războiului