Muzeul de Artă Recentă din Primăverii marchează 6 ani de la înfiinţare şi anunţă un nou calendar de evenimente

MARe – Muzeul de Artă Recentă din bulevardul Primăverii marchează 6 ani de la înfiinţare şi anunţă calendarul de evenimente al lunii octombrie.

Luna octombrie se prezintă ca o aniversare pe întreaga perioadă, cu o multitudine de evenimente dedicate publicului, stakeholderilor / partenerilor şi prietenilor MARe. 

Calendarul de evenimente al lunii octombrie

Expoziţia curentă: „Monstrul, Pătratul şi Hohotul” – iunie 2024 – ianuarie 2025 – este deschisă în fiecare zi (cu excepţia zilei de marţi când muzeul este închis), între orele 11.00-19.00.

MARe de Mic – ateliere de pictură şi desen pentru copii vor fi, începând cu luna octombrie şi în fiecare sâmbătă, nu doar în fiecare duminică.

Sunt lansate atelierele de creativitate în fotografie Foto MARe care vor avea loc duminică după-amiază.

Totodată, în octombrie, este lansat INSTAtur, tururi ghidate de 15 minute, pe care le vor susţine custozii echipei MARe, în fiecare zi de luni, miercuri şi joi, la orele 11.30 şi 17.00.

De Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice, a fost lansată campania „Acum tu eşti MARe” prin care încurajează tinerii să-şi aducă părinţii şi bunicii la muzeu. Astfel, organizatorii speră să creeze contextul unui dialog despre artă între generaţii, un moment de regăsire între nepoţi şi bunici. Intrarea pentru persoanele vârstnice care îi însoţesc şi au peste 65 ani este cadoul MARe, pe parcursul lunii octombrie.

5 octombrie – Ziua Profesorilor – Va fi ziua uşilor deschise pentru cadrele didactice.

7 octombrie – În fiecare zi de luni, muzeul oferă acces gratuit pentru toţi elevii şi studenţii.

11 octombrie – Este organizat turul ghidat al expoziţiei „Monstrul, Pătratul şi Hohotul” alături de artista Codruţa Cernea, ale cărei lucrări sunt incluse în expoziţia actuală a muzeului.

18 octombrie – Turul ghidat al expoziţiei alături de Dan Popescu (curatorul expoziţiei „Monstrul, Pătratul şi Hohotul”) şi regizorul Radu Jude.

Conducerea operaţională a Fundaţiei MARe

Ioana Enache va asigura, alături de consiliul director, conducerea operaţională a Fundaţiei MARe. Cu o experienţă de peste 30 de ani, dintre care peste 10 ani în funcţia de General Manager Amway la nivel regional, numeroase proiecte de consultanţă în management şi business transformation, Board Member Bravva Angels şi fost CEO Sanovita, Ioana Enache a ocupat funcţii de conducere în companii de top din domenii variate, de la beauty & wellness, la farma, industria petrolieră, alimentară, sau retail.

Experienţa sa de management vizează transformarea şi dezvoltarea business-urilor, consolidarea şi conducerea echipelor, generarea de creştere sustenabilă, lansarea de produse inovatoare şi branding. Cu un puternic spirit de leadership, Ioana Enache a avut rezultate remarcabile în poziţiile ocupate şi a primit numeroase distincţii şi premii de recunoaştere a performanţelor sale.

„Suntem deosebit de onoraţi să o aducem alături de noi pe Ioana Enache la conducerea Muzeului de Artă Recentă, furnizând o vastă experienţă în domeniul managementului şi o viziune strategică de care muzeul are nevoie. Astfel, după 6 ani de la deschidere, avem ocazia ca MARe să beneficieze de un nou început şi de toată plus-valoarea pe care un lider cu experienţă în business o poate aduce şi impacta pozitiv o entitate culturală la nivel înalt, aşa cum este şi cum ne dorim să rămână MARe. Căci, dincolo de spiritul ludic şi profund artistic, Muzeul de Artă Recentă este o instituţie ce trebuie să servească obiectivului său principal, de a fi un “spaţiu-eveniment” deschis artei contemporane. Venirea Ioanei Enache marchează un moment important pentru instituţie şi, cu siguranţă, va oferi noi perspective de creştere, transformare şi consolidare a poziţiei MARe pe scena artei contemporane româneşti şi internaţionale”, a declarat Roger Akoury, fondatorul Muzeului de Artă Recentă.

La rândul său, Ioana Enache mărturiseşte ce a determinat-o să facă acest pas spre un domeniu cu totul nou. „Este o alegere pe care am făcut-o cu sufletul. Admir şi respect acest muzeu de când am fost la deschiderea lui, acum 6 ani, când am simţit că Bucureştiul a primit cadou un puternic reper cultural. Apoi, când am primit oferta de a mă alătura managementului, deşi sunt şi rămân un om de business, recunoscatoare boardului MARe pentru încredere, am ales să preiau acest proiect, simţind pur şi simplu, că a venit momentul să dau ceva înapoi societăţii, aşa cum, de fapt, a şi fost conceput acest muzeu de către fondatorul lui. Este un privilegiu pentru mine să pot contribui, prin preluarea managementului Muzeului MARe, la acea Românie neprăfuită, cool, cultivată şi educată. Alături de board şi de echipă, ne dorim ca MARe să devină un muzeu plin de vizitatori, de ateliere şi iniţiative creative, culturale, un spaţiu al dialogului şi al evoluţiei, atât a fiecăruia dintre noi, cât şi a societăţii. Ne propunem un calendar cultural extrem de bine curatoriat, care să aducă expoziţii inedite, cum este, de altfel, şi expoziţia actuală, precum şi expoziţii cu artişti internaţionali pe care îi vedem în marile muzee ale lumii. Toate societăţile evoluate au la bază arta, cultura, educaţia şi sportul, iar Romania este în evoluţie accelerată şi în acest sens”. 

AFC Champions League Two: O echipă indiană refuză deplasarea în Iran din cauza problemelor de securitate din regiune

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Alfred Bulai