România începe să devină tot mai importantă: Neptun Deep ne poate poziționa drept cel mai mare producător de gaze naturale din UE

Principalul avantaj pentru România, în condiţiile în care infrastructura necesară pentru extragerea gazului nu se produce în şantierele de aici, este ca gazul scos să fie consumat intern. Acum lipsesc planurile concrete pentru ca gazul să fie utilizat în industria locală.

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, operator în cadrul proiectului Neptun Deep, a început lucrările de construcţii pentru structura-suport din oţel a platformei de producţie („jacket“).

content-image

Execuţia acesteia este parte a contractului încheiat cu italienii de la Saipem şi se realizează la şantierul din Arbatax, Sardinia. Totodată, în prima parte a acestui an a început construcţia pentru suprastructura platformei de producţie la şantierul Saipem din Karimun, Indonezia.

Neptun Deep devine astfel un proiect global, gazul extras de aici putând avea un rol regional dacă România chiar nu găseşte soluţii de a-l consuma intern şi de a-şi crea astfel avantaje pentru industrie.

„Împreună cu partenerii noştri de la Romgaz, suntem foarte entuziasmaţi de progresele pe care le facem, pentru că acest proiect va contribui la siguranţa aprovizionării cu energie pentru noi toţi. Neptun Deep este un proiect unic pentru România, care mobilizează investiţii de până la 4 miliarde de euro, contribuind, de asemenea, la bunăstarea economică a ţării”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Escrocheria care lasă tot mai mulți români fără bani pe card. Cum să te ferești de noua capcană care face ravagii

România, Grecia și Bulgaria îi cer răspicat Bruxellesului soluţii pentru limitarea creşterii preţurilor la energie