Dovada că rușii se află în spatele atacului la Geoană: Un canal Telegram controlat de Kremlin susține că acesta va fi declarat persona non grata în R. Moldova

Este vorba de canalul de Telegram „Grajdanin” (Cetățeanul), iar mesajul postat este următorul:

„Mircea Geoană va fi declarat persona non grata pentru legăturile cu Rusia. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Gioane, implicat în legături cu un om de afaceri rus, va fi declarat persona non grata în Republica Moldova”.

În Republica Moldova astfel de decizii se iau la solicitarea SIS, serviciul moldovean de securitate internă.

Este greu de crezut că există o astfel de solicitare, având în vedere că Geoană a ocupat până recent poziția a doua în ierahia NATO, cea de secretar general adjunct.

Potrivit digi24.ro, Ilan Șor, un afacerist pro-rus, a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în cazul fraudei bancare de 1 miliard de dolari din 2014, supranumită „furtul secolului” în Moldova.

El s-a mutat acolo în Israel și ar fi primit cetățenia rusă.

Șor a organizat manifestații zgomotoase de stradă împotriva președintelui pro-european Maia Sandu și a îndemnat moldovenii să voteze „nu” în cadrul referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030, care va fi organizat în 20 octombrie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Nicușor Dan bate recordul de semnături pe liste electorale – După Lasconi și Ciucă, primarul a semnat și pentru Orban (FOTO)

Se aplică o nouă taxă la bloc pentru proprietarii cu centrală termică