Galaţi: Premieră – poliţiştii au emis primul proces verbal de sancţionare a unui şofer în sistem computerizat

Premieră la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Galaţi – poliţiştii au emis primul proces verbal de sancţionare a unui şofer în sistem computerizat, documentul fiind tipărit pe loc prin intermediul Sistemului de Abateri în varianta Mobile, un instrument modern care va eficientizează activitatea Poliţiei Rutiere, informează, joi, instituţia.

„În data de 2 octombrie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au emis primul proces-verbal de contravenţie prin intermediul Sistemului de Abateri în varianta Mobile, un instrument modern care va transforma activitatea poliţiştilor rutieri. Acest sistem permite generarea şi tipărirea pe loc a proceselor verbale de contravenţie, cu ajutorul tabletelor şi imprimantelor termice portabile, direct din teren. Noul sistem mobil vine în sprijinul eficientizării activităţii poliţieneşti, reducând semnificativ timpul necesar pentru completarea şi predarea proceselor verbale. Astfel, poliţiştii rutieri vor putea emite şi tipări procesele verbale de contravenţie direct în momentul constatării abaterilor, fără a mai fi nevoie de completarea manuală a documentelor, îmbunătăţind, totodată, şi acurateţea datelor”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.

Sistemul de Abateri Mobile este parte din strategia mai amplă de digitalizare a serviciilor publice şi a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale Poliţiei Rutiere şi cetăţenilor. Această soluţie tehnologică este implementată treptat la nivel naţional, urmând ca toate echipajele de poliţie rutieră să fie dotate cu dispozitive mobile şi imprimante termice.

Beneficiile Sistemului de Abateri Mobile: Implementarea automată în bazele de date ale Poliţiei Române a informaţiilor privind abaterile săvârşite de către conducătorii auto, la regimul rutier, concomitent cu emiterea procesului-verbal de contravenţie; Rapiditate şi eficienţă – timpul necesar întocmirii unui proces verbal este redus considerabil, optimizând procedurile în trafic; Acurateţea datelor – Sistemul digital minimizează erorile umane prin completarea automată a informaţiilor relevante; Confort şi mobilitate – Poliţiştii pot folosi imprimantele termice portabile pentru a oferi contravenienţilor documentele oficiale în format fizic, la faţa locului; Transparenţă – Cetăţenii primesc procesul verbal imediat, ceea ce contribuie la o mai mare încredere în procesul de sancţionare. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Preşedintele Iohannis participă vineri şi sâmbătă la Sommet-ul Francofoniei, în Franţa

Tenis: Gabriela Ruse s-a oprit în optimi la Hong Kong (WTA)